Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Светски и европски шампиони на ерропском првенству у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 15.06.2011. Град Ниш

Жребом je одлучено да Немачка, Шведска, Чешка и Македонија играју у групи Б на Европском првенству у рукомету у Нишу. На позив Рукометног савеза Србије и Организационог одбора ЕП 2012. градоначелник Ниша Милош Симоновић присуствовао је највећем догађају уочи ЕУРО 2012.

Светски и европски шампиони на ерропском првенству у Нишу

Градоначелник Ниша Милош Симоновић рекао је да је веома задовољан што ће Ниш угостити два бивша светска и европска шампиона. Он је позвао навијаче Немачке, Шведске, Чешке и Македоније да дођу у Ниш и присуствују врхунском спортском догађају и изразио уверење да ће Ниш још једном показати да заслужује да буде центар спортских дешавања.

Иначе, у спортској хали Чаир у току је реконструкција објекта који ће после реконструкције задовољити европске стандарде. Представници Града Ниша, надлежни за реализацију реконструкције спортске хале ''Чаир'', презентовали су Рукометном Савезу Србије динамику радова на реконструкцији и доградњи овог спортског објекта. Извештај потврђује да се динамика радова одвија се по предвиђеном плану, да се поштују рокови као и све појединости које се односе на побољшање квалитета објекта на основу сугестија из Европске рукометне федерације.Сви радови изводе се према динамичком плану, уз редован стручни надзор и контролу квалитета радова. Стање радова, обезбеђена и делимично допремљена опрема, као и ангажованост учесника су гаранција да ће радови бити завршени у року.

Извештај о динамици радова на реконструкцији хале ''Чаир'', који је презентован Рукометном савезу Србије, прослеђен је и Европској рукометној федерацији која је позитивно оценила реконструкцију спортске хале ''Чаир'' током инспекције радова на овом објекту.

Рукометни савез Србије обратио се градоначелнику Ниша Милошу Симоновићу званичним дописом са захтевом да се резервише хала ''Чаир'' за период јануара 2012. године за одржавање Европског првенства у рукомету Србија 2012.

Европско рукометно првенство одржава се од 15. до 29. јануара 2012. године.


#   Ниш   Милош Симоновић   Македонија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима