Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svetski i evropski šampioni na erropskom prvenstvu u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 15.06.2011. Grad Niš

Žrebom je odlučeno da Nemačka, Švedska, Češka i Makedonija igraju u grupi B na Evropskom prvenstvu u rukometu u Nišu. Na poziv Rukometnog saveza Srbije i Organizacionog odbora EP 2012. gradonačelnik Niša Miloš Simonović prisustvovao je najvećem događaju uoči EURO 2012.

Svetski i evropski šampioni na erropskom prvenstvu u Nišu

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da je veoma zadovoljan što će Niš ugostiti dva bivša svetska i evropska šampiona. On je pozvao navijače Nemačke, Švedske, Češke i Makedonije da dođu u Niš i prisustvuju vrhunskom sportskom događaju i izrazio uverenje da će Niš još jednom pokazati da zaslužuje da bude centar sportskih dešavanja.

Inače, u sportskoj hali Čair u toku je rekonstrukcija objekta koji će posle rekonstrukcije zadovoljiti evropske standarde. Predstavnici Grada Niša, nadležni za realizaciju rekonstrukcije sportske hale ''Čair'', prezentovali su Rukometnom Savezu Srbije dinamiku radova na rekonstrukciji i dogradnji ovog sportskog objekta. Izveštaj potvrđuje da se dinamika radova odvija se po predviđenom planu, da se poštuju rokovi kao i sve pojedinosti koje se odnose na poboljšanje kvaliteta objekta na osnovu sugestija iz Evropske rukometne federacije.Svi radovi izvode se prema dinamičkom planu, uz redovan stručni nadzor i kontrolu kvaliteta radova. Stanje radova, obezbeđena i delimično dopremljena oprema, kao i angažovanost učesnika su garancija da će radovi biti završeni u roku.

Izveštaj o dinamici radova na rekonstrukciji hale ''Čair'', koji je prezentovan Rukometnom savezu Srbije, prosleđen je i Evropskoj rukometnoj federaciji koja je pozitivno ocenila rekonstrukciju sportske hale ''Čair'' tokom inspekcije radova na ovom objektu.

Rukometni savez Srbije obratio se gradonačelniku Niša Milošu Simonoviću zvaničnim dopisom sa zahtevom da se rezerviše hala ''Čair'' za period januara 2012. godine za održavanje Evropskog prvenstva u rukometu Srbija 2012.

Evropsko rukometno prvenstvo održava se od 15. do 29. januara 2012. godine.


#   Niš   Miloš Simonović   Makedonija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima