Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тадић: Стање у српском фудбалу је лоше, лоше, лоше...

rssBookmark and Share

27.05.2011. Autor: Z.R

Предсденик Србије Борис Тадић оценио је током данашње посете Фудбалском клубу Црвена звезда да је стање у српском фудбалу веома лоше.
Лоше,лоше,лоше...

Тадић: Стање у српском фудбалу је лоше, лоше, лоше...

-Лоше, лоше, лоше... То је све што могу да кажем као навијач, јер као председник и политицар, по правилима ФИФА и УЕФА, не смем да кометарсишм стање у фудбалу, рекао је Тадић у разговору са новинарима.

Према његовим речима, највећи проблем српског фудбала је његова криминализација, о чему је, подсетио је, разговарао са председником УЕФА Мишелом Платинијем.

-То је проблем који мора да се реши. Криминала нема само у фудбалу, него и у свим другим сферама живота. Као држава учинићемо све да решимо тај проблем. Кад је реч о фудбалу - било би трагично да нас због тога избаце из квалификација, рекао је председник Србије.

Тадић: моје ћерке навијају, а ја сам играо за Звезду !


Председник Србије Борис Тадић посетио је данас Фудбалски клуб Црвена звезда поводом обележавања 20 година од освајања Купа европских шампиона у Барију.

-Ја сам Партизановац, али хвала вам на великом успеху који сте тада донели нашој земљи. Сећам се те утакмице, али највише полуфинала и чувеног гола... још увек не знам како је та лопта ушла у мрежу Бајерна. Сећам се да је Партизан 1966. изгубио финале од Реала, али смо касније сви победили у Барију", рекао је Тадић.

Он је новинарима у музеју Црвене звезде открио да је својевремно тренирао фудбал у млађим категоријама "црвено-белих" и често сакупљао лопте на Маракани

Такође, рекао је да његове ћерке навијају за Црвену звезду.

-Црвена звезда је наш највећи клуб и ја вам желим да поново будете шампиони. Најбоље би било да се Црвена звезда и Партизан смењују на првом месту. Највећа жеља ми је да један српски клуб победи у Лиги шампиона. Ми смо талентована нација и уверен сам да ми то можемо, рекао је председник Србије.

Тадић је захвалио привредницима и спознорима који помажу Црвену звезду, нагласивиши да без њихове подршке нису могући добри резултати.

У име Црвене звезде, Тадића је дочекао председник клуба Владан Лукић који му је поклонио први број монографије поводом 20 година од освајања титуле првака Европе у Барију.

Тадић је на крају посете нашем најтрофејнијем фудбалском клубу шутирао пенале и дао гол Владану Лукићу из другог покушаја.


#   Борис Тадић   председник Србије   Црвена Звезда
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима