Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tadić: Stanje u srpskom fudbalu je loše, loše, loše...

rssBookmark and Share

27.05.2011. Autor: Z.R

Predsdenik Srbije Boris Tadić ocenio je tokom današnje posete Fudbalskom klubu Crvena zvezda da je stanje u srpskom fudbalu veoma loše.
Loše,loše,loše...

Tadić: Stanje u srpskom fudbalu je loše, loše, loše...

-Loše, loše, loše... To je sve što mogu da kažem kao navijač, jer kao predsednik i politicar, po pravilima FIFA i UEFA, ne smem da kometarsišm stanje u fudbalu, rekao je Tadić u razgovoru sa novinarima.

Prema njegovim rečima, najveći problem srpskog fudbala je njegova kriminalizacija, o čemu je, podsetio je, razgovarao sa predsednikom UEFA Mišelom Platinijem.

-To je problem koji mora da se reši. Kriminala nema samo u fudbalu, nego i u svim drugim sferama života. Kao država učinićemo sve da rešimo taj problem. Kad je reč o fudbalu - bilo bi tragično da nas zbog toga izbace iz kvalifikacija, rekao je predsednik Srbije.

Tadić: moje ćerke navijaju, a ja sam igrao za Zvezdu !


Predsednik Srbije Boris Tadić posetio je danas Fudbalski klub Crvena zvezda povodom obeležavanja 20 godina od osvajanja Kupa evropskih šampiona u Bariju.

-Ja sam Partizanovac, ali hvala vam na velikom uspehu koji ste tada doneli našoj zemlji. Sećam se te utakmice, ali najviše polufinala i čuvenog gola... još uvek ne znam kako je ta lopta ušla u mrežu Bajerna. Sećam se da je Partizan 1966. izgubio finale od Reala, ali smo kasnije svi pobedili u Bariju", rekao je Tadić.

On je novinarima u muzeju Crvene zvezde otkrio da je svojevremno trenirao fudbal u mlađim kategorijama "crveno-belih" i često sakupljao lopte na Marakani

Takođe, rekao je da njegove ćerke navijaju za Crvenu zvezdu.

-Crvena zvezda je naš najveći klub i ja vam želim da ponovo budete šampioni. Najbolje bi bilo da se Crvena zvezda i Partizan smenjuju na prvom mestu. Najveća želja mi je da jedan srpski klub pobedi u Ligi šampiona. Mi smo talentovana nacija i uveren sam da mi to možemo, rekao je predsednik Srbije.

Tadić je zahvalio privrednicima i spoznorima koji pomažu Crvenu zvezdu, naglasiviši da bez njihove podrške nisu mogući dobri rezultati.

U ime Crvene zvezde, Tadića je dočekao predsednik kluba Vladan Lukić koji mu je poklonio prvi broj monografije povodom 20 godina od osvajanja titule prvaka Evrope u Bariju.

Tadić je na kraju posete našem najtrofejnijem fudbalskom klubu šutirao penale i dao gol Vladanu Lukiću iz drugog pokušaja.


#   Boris Tadić   predsednik Srbije   Crvena Zvezda
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima