Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Три сребра на Трофеју Београда

rssBookmark and Share

24.11.2014. Клуб Борилачких Спортова - Наисус

Међународни турнир - Трофеј Београда је био успешан за КБС Наисус, који је том приликом освојио три сребрна одличја.

Три сребра на Трофеју Београда

По петнаести пут престоница Србије је домаћин интернационалном такмичењу под називом Трофеј Београда. Овом приликом учешће је узело преко 400 такмичара из 50 екипа и 8 земаља. Поред земље домаћина, овогодишњи Трофеј је угостио такмичаре из Македоније, Црне Горе, Републике Српске, Словеније, Хрватске, Мађарске и Бугарске.

Након два одлагања (прво услед поплава које су задесиле Србију а друго због реновирања хале), треће заказан термин је остао као једини да се одржи ово такмичење. Управо из тих разлога је одазив неких од екипа, које су стални учесници ове манифестације, доведен био у питање.

"И поред свих перипетија које су нас погодиле, сматрам да је више него успешна организација Трофеја, те се овом приликом захваљујем како пријатељима који су дошли тако и Општини Вождовац и Спортском савезу Београд, без чије помоћи не бисмо могли." - рекао је генерални секретар Београдског теквондо савеза - г. Љубиша Ракић.

На овако квалитетном такмичењу, једина екипа из Ниша (по ко зна који пут) била је КБС Наисус, и том приликом се вратила са чак три сребрне медаље.

"Ни овог пута се нисмо вратили празних руку, иако остаје жал за макар једном златном медаљом. Најближи томе био је Петар Алексић (кадет -53кг), коме је за само један бод измакло најсјајније одличје. Тежи пут до највишег степеника пиједестала имале су Ана Николић (сениорка -53кг) и Александра Аћимовић (сениорка -57кг). Наиме, након победе у полуфиналним борбама, у борби за златом су имале окршај са далеко искуснијим противницама а иначе репрезентативкама Србије. Иако су се веома добро држале, изгубиле су те мечеве - Ана од Саре Дамњановић (вицешампиона Балкана), а Александра од Ирис Јовић Вујаковић (балканске првакиње)." - рекао је помоћни тренер КБС Наисус-а - Марко Милорадовић.

Поред такмичења у борбама, по први пут на Трофеју Београда су се нашли и формаши али само носиоци мајсторских звања. За главног судију у овој дисциплини одређен је Небојша Анђелковић, који је притом рекао:

"Поред успеха такмичара у борбама, нажалост наш балкански првак - Урош Митровић је био спречен због болести да учествује, али се надамо да ће већ наредном приликом да нас обрадује неком од медаља. Са друге стране велика је част бити у организацији овог већ традиционалног турнира а још већа бити задужен за организацију дела такмичења, које се по први пут нашло у оквиру ове манифестације. Цео Организациони одбор Трофеја Београда на челу са г.Љубишом Ракићем као његовим зачетником, се нада да ће наредни бити одржан у традиционалном термину те окупити далеко више такмичара и екипа него ли ове године. Како се и у оквиру следећег Трофеја планира организација обе дисциплине, то је дужност и обавеза тиме већа да се са организацијом крене још одмах." - завршио је први човек КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.


#   Ана Николић   Наисус КБС   Урош Митровић   Небојша Анђелковић   Марко Милорадовић   Љубиша Ракић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима