Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tri srebra na Trofeju Beograda

rssBookmark and Share

24.11.2014. Klub Borilačkih Sportova - Naisus

Međunarodni turnir - Trofej Beograda je bio uspešan za KBS Naisus, koji je tom prilikom osvojio tri srebrna odličja.

Tri srebra na Trofeju Beograda

Po petnaesti put prestonica Srbije je domaćin internacionalnom takmičenju pod nazivom Trofej Beograda. Ovom prilikom učešće je uzelo preko 400 takmičara iz 50 ekipa i 8 zemalja. Pored zemlje domaćina, ovogodišnji Trofej je ugostio takmičare iz Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Bugarske.

Nakon dva odlaganja (prvo usled poplava koje su zadesile Srbiju a drugo zbog renoviranja hale), treće zakazan termin je ostao kao jedini da se održi ovo takmičenje. Upravo iz tih razloga je odaziv nekih od ekipa, koje su stalni učesnici ove manifestacije, doveden bio u pitanje.

"I pored svih peripetija koje su nas pogodile, smatram da je više nego uspešna organizacija Trofeja, te se ovom prilikom zahvaljujem kako prijateljima koji su došli tako i Opštini Voždovac i Sportskom savezu Beograd, bez čije pomoći ne bismo mogli." - rekao je generalni sekretar Beogradskog tekvondo saveza - g. Ljubiša Rakić.

Na ovako kvalitetnom takmičenju, jedina ekipa iz Niša (po ko zna koji put) bila je KBS Naisus, i tom prilikom se vratila sa čak tri srebrne medalje.

"Ni ovog puta se nismo vratili praznih ruku, iako ostaje žal za makar jednom zlatnom medaljom. Najbliži tome bio je Petar Aleksić (kadet -53kg), kome je za samo jedan bod izmaklo najsjajnije odličje. Teži put do najvišeg stepenika pijedestala imale su Ana Nikolić (seniorka -53kg) i Aleksandra Aćimović (seniorka -57kg). Naime, nakon pobede u polufinalnim borbama, u borbi za zlatom su imale okršaj sa daleko iskusnijim protivnicama a inače reprezentativkama Srbije. Iako su se veoma dobro držale, izgubile su te mečeve - Ana od Sare Damnjanović (vicešampiona Balkana), a Aleksandra od Iris Jović Vujaković (balkanske prvakinje)." - rekao je pomoćni trener KBS Naisus-a - Marko Miloradović.

Pored takmičenja u borbama, po prvi put na Trofeju Beograda su se našli i formaši ali samo nosioci majstorskih zvanja. Za glavnog sudiju u ovoj disciplini određen je Nebojša Anđelković, koji je pritom rekao:

"Pored uspeha takmičara u borbama, nažalost naš balkanski prvak - Uroš Mitrović je bio sprečen zbog bolesti da učestvuje, ali se nadamo da će već narednom prilikom da nas obraduje nekom od medalja. Sa druge strane velika je čast biti u organizaciji ovog već tradicionalnog turnira a još veća biti zadužen za organizaciju dela takmičenja, koje se po prvi put našlo u okviru ove manifestacije. Ceo Organizacioni odbor Trofeja Beograda na čelu sa g.Ljubišom Rakićem kao njegovim začetnikom, se nada da će naredni biti održan u tradicionalnom terminu te okupiti daleko više takmičara i ekipa nego li ove godine. Kako se i u okviru sledećeg Trofeja planira organizacija obe discipline, to je dužnost i obaveza time veća da se sa organizacijom krene još odmah." - završio je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.


#   Ana Nikolić   Naisus KBS   Uroš Mitrović   Nebojša Anđelković   Marko Miloradović   Ljubiša Rakić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima