Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врањанци на врху Олимпа

rssBookmark and Share

07.10.2011. Аutor : V. Ristić |

Експедиција планинара са југа Србије у организацији Спортско планинарско извиђачког друштва „Железничар 2006“ из Врања успела је да освоји највиши врх Олимпа Митикас 2.918 метара надморске висине. У овом подухвату, у коме су учествовала 25 планинара, углавном из Врања, за само један дан освојена су још два врха једне од највиших планина Балкана Скала 2.866 метара и Сколио 2.911 метара.

Врањанци на врху Олимпа

-Ка врховима Олимпа кренуло се у зору са места Приони са 1050 метара надморске висине. Група планинара из Врања, Сурдулице, Лесковца и Ниша прешла је за 15 сати хода врло захтевну стазу укупне дужине 22 километара. На највишим врховима митске планине богова су се развијене заставе друштва и Републике Србије - каже Србољуб Николић, један од учесника експедиције.

Недавно су два члана СПИД „Железничар 2006.“ из Врање Нинослав Трајковић и Зоран Павловић попели највиши врх Ирана и највиши вулкански врх у Азији Дамаванд који се налази на 5.671 метара. Врањско друштво ускоро ће обележити пет година постојања уз више од сто чланова.

Коментара: 0


#
@
[ Додај коментар ]