Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање без голмана

rssBookmark and Share

Врање 02.01.2013. Izvor: OK RADIO

Старији љубитељи фудбала у Врању, који су пратили ФК Динамо, с правом се питају шта се то данас дешава са клубом када је рад са голманима у питању.

Врање без голмана
Како то да данас имамо само двојицу из Динамове школе, Петровића (20) и Димчича (18), који осим тога што наговештају талеленат и потенцијал за сад ништа друго не дају.

У прилог томе, иде чињеница да се тренер првог тима ретко, само кад мора, опредељује за Петровића на голу.

Својевремено смо причали са голманском легендом, Драгутиноим Ракићем, како се ставрају голмани.

- Нема ту никакве филозофије, прво, мора са њима да ради тренер који је био цењен и признат голман.

Такав тренер неће погрешити у селекцији дечака коју савремени фудбал захтева, а још мање у раду. Имаће, поред класичног шаблонског рада, шта има покаже, да их саветује.

Из своје богате каријере може пуно тога да пренесе на млађе колеге – изјавио је Ракић.

Данас, више Динамо и Врање нема голмане, попут Драгутина Ракића, Љубета Стаменковића, Богета Стевановића, Бранка Стошића Лафа, Бранка Анђелковића Ћуфте...

Данас, Динамо нема квалтетне голмане, као што нема ни квалитетне фудбалере из своје школе. Поразна чињеница да нико не ради са голманима у млађим секлекцијама.

Све су то самоуци, док их не повуку у први тим. А, потом.... ништа – стагнирање се наставља. Тренирају међусобно или сами, учећи кући из књига.

Динамо има таленте на претек, који временом напуштају фудбал или играју снагом воље, како би кроз искуство које би стекли надоместили недостатке.


#   Врање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима