Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ајкулу сакрио кордон полиције

rssBookmark and Share

17.08.2014.

Зоран Ајковић (43) остаће иза решетака 30 дана јер се судија за претходни поступак Вишег суда у Нишу плаши да ће побећи.

Ајкулу сакрио кордон полиције

Вођа нишког клана јуче је на саслушање због изнуде новца уведен у суд на споредни улаз. Довезен је у двориште суда марицом из нишког Казнено-поправног завода где је прекјуче спроведен после изручења из Црне Горе.

Али, због бројних окупљених новинарских екипа, али и родитеља Веселина и Јасмине Ајковић, после 10 минута у двориште суда су стигле још две полицијске марице.

Истраге о Ајковићу
- У истрази о убиству Милана Пантића, дописника „Новости“ из Јагодине, биће саслушан јер је у ноћи злочина био у том граду.
- Нишка полиција је против њега поднела кривичну пријаву због сумње да је прао новац и фалсификовао службене исправе, као и да је утајом пореза стекао 22,2 милиона динара које је искористио за приватизацију „Нисса“.
- Судски поступак за уцену брачног пара из околине Ниша.

Са три возила и полицајцима, као и судском стражом, направили су својеврстан кордон након чега су извели Ајковића из марице и увели у зграду. Због полицијског заклона нико није видео овог Нишлију.

Милан Петровић, Ајковићев адвокат, рекао је за „Блиц“ да је његов клијент судији објаснио да није бежао из земље, већ да је у Црну Гору отпутовао пре него што је за њим расписана потерница.

- Мој клијент је саслушан, објаснио је да се није крио, а када је добио позив за суд био је болестан за шта је и приложио доказе. Ово саслушање није се односило ни на шта друго, него само на то да видимо да ли ће притвор остати или ће бити укинут. Следеће недеље очекујемо да буде саслушан код тужиоца због сумње да је учествовао у изнуди - објаснио је Петровић.

Отац: Немамо 10 локала
Веселин Ајковић демантује да његова породица има 10 локала.
- Није тачно да имамо све те локале, све ово је напаковано мојој фамилији, али само не знам зашто. Моја ћерка Весна је, такође, прогоњена. Није крива, а затворили су је јер се на њено име води дискотека у коју није ушла у задње три године. Књиговођа је говорио да је све у реду - рекао је Ајковић.

Иначе, Весна Ајковић (39), власница дискотеке „Студио“, осуђена је на четири године затвора због утаје пореза и на казну од 400.000 динара.
Ајковића, који се у „белој књизи“ МУП води као шеф криминалне групе у Нишу, ухапшен је средином јуна у Црној Гори због сумње да је са братом Мирком (30) и још тројицом Прокупчана учествовао у изнуди новца.

Они се терете да су на основу непостојећег дуга од 10.000 евра приморали брачни пар из околине Ниша да им препише парцелу од 11 милиона динара.

Зоранов отац Веселин Ајковић у разговору за „Блиц“ каже да је “његов син чист“ и да је све што се догађа месецима уназад само атак на његову породицу. Он тражи само да суд ради коректно.

- Све ово је велика неправда према мојој фамилији. Ово утеривање дуга нема везе са истином, никада у животу не бих дозволио да тако нешто уради - тврди отац.

Мајка подвлачи да јој је син Зоран интелектуалац, и да је као и сва њена деца добро васпитан.

Ресторани у центру Ниша
Зоран Ајковић и Младен Ђорђевић, власник предузећа “Бир комерц”, 2007. године су формирали конзорцијум, да би на аукцији купили фирму „Нисса“ која поседује кафане и локале од 60 до 1.000 квадратних метара. Према доступним подацима, иако је друштвени капитал процењен на 198 милиона динара, њих двојица су предузеће купили за само 51 милион. Тако су постали власници троспратне управне зграде „Нисса“ у центру Ниша, кафана “Унион“, “Стара Србија” и “Галија”. У њиховом власништву су и рибљи ресторан “Златни котлић”, касина “Палас”, као и ресторани “Атина”, “Цариград”, “Палилула”, “Гурман”, “Црвени крст”, “Наиссус” и “Пролеће” у Нишкој Бањи.


#   полиција   суд   Зоран Ајковић   брачни пар   Милан Петровић   Златни котлић   Младен Ђорђевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима