Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Србија има рок да тражи Ајкулу

rssBookmark and Share

16.06.2014. Блиц

Србија има рок од 18 дана да црногорским правосудним органима достави захтев за изручење Зорана Ајковића Ајкуле, који је ухапшен у Подгорици по потерници српске полиције. Очекује се да такав захтев буде поднет већ данас

Србија има рок да тражи Ајкулу

Ајковићев адвокат у Нишу Милан Петровић каже да је његовом кијенту 13. јуна у Вишем суду у Подгорици одређен екстрадициони притвор у којем ће се налазити док не пристигне документација којом се тражи његово изручење.

- Ако не могу да доставе та документа у року од 18 дана, Србија може да тражи прлонгирање рока до највише 45 дана - објашњава Петровић. Он истиче да се по његовим сазнањима Ајковић није крио у Подгорици, већ да је нормално боравио у тој држави.

- Мислим да чак није ни знао да је за њим расписана потерница - каже Петровић.

Зоран Ајковић је у Нишу требало да буде саслушан због сумње да је умешан у изнуду у саизвршилаштву са братом Мирком Ајковићем (30) и још тројицом Прокупчана. Сумња се, да су приморали један брачни пар из околине Ниша да им да плац вредан 11 милиона динара продају на име непостојећег дуга од 10.000 евра. Због поменутог случаја изнуде Мирко Ајковић са тројицом Прокупчана био је ухапшен 30. октобра прошле године, али и убрзо пуштен после саслушања свих сведока.


#   хапшење   притвор   Зоран Ајковић   брачни пар   Мирко Ајковић   Милан Петровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима