Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градској управи због дуга исечена струја на дан градске славе

rssBookmark and Share

05.06.2014. Танјуг

Струја у градској управи и још неким градским установама била је искључена зато што нису плаћени рачуни, изјавио је градоначелник Ниша Зоран Перишић, наводећи да је струја искључена јуче, а укључена данас око подне.

Градској управи због дуга исечена струја на дан градске славе

Директор "Југоистока" Дарко Булатовић рекао је да је за искључења надлежно "ЕПС Снабдевање", наводећи да у Нишу само спроводе одлуке из Београда.

"Нисмо ми ти који одлучују ко ће бити искључен и ко може бити укључен", рекао је Булатовић.

То што се догодило да је струја градској управи искључена баш на дан градске славе, по речима Булатовића, није било намерно.

"Јуче је био радни дан и налози када се дају они се извршавају. Да није јуче, било би данас, суштина је да се налози морају извршавати", рекао је Булатовић.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић рекао је да су, осим градске управе, без струје били предшколска установа "Пчелица", водовод, ЈКП "Горица".

"Ми смо потписали репрограм дуговања са Електродистрибуцијом на три године. То су потраживања која су прављена годинама уназад, односе се на градску расвету и на све установе за које град плаћа струју. Ради се о периоду од 2008. до 2013. године. Нашли смо неплаћене рачуне у дирекцији за изградњу града од 2002. године", рекао је Перишић.

Перишић је прецизирао да је проблем настао због старог дуга и да је град редовно измиривао новопристигле рачуне.

"Цифра за репрограм је потписана на 270 милиона динара", навео је градоначелник Ниша.

Перишић је рекао да је велики проблем града то што плаћа рачуне за струју за око 1.100 корисника.

"У овом тренутку је то предмет опсежне анализе. Ми имамо податке да је било злоупотреба и да су многи објекти били прикључени на струјомере чију је потрошњу плаћао град", рекао је Перишић и навео да се међу таквим објектима налазе и кладионице, спортски бифеи, пекаре, месне канцеларије, па чак и продавнице.

Он је саопштио да ће бити "први градоначелник Ниша који ће да поремети систем устаљене пљачке града".

Струја је данас око поднева укључена, али још није познато како ће проблем нагомиланог дуга бити решен.

Директор Булатовић каже да ће договор о томе моћи да се направи само са "ЕПС Снабдевањем".

"Какав договор или репрограм буде направљен, ми ћемо тако поступити. Суштина је извршавање налога ''ЕПС Снабдевања''", рекао је Булатовић.


#   струја   Југоисток   Зоран Перишић   Дарко Булатовић   Градска управа   ЕПС Снабдевање   без струје   предшколска установа
@EDJugoistok @ProfdrPerisic @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима