Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Блокирао саобраћај због наводних батина у суду

rssBookmark and Share

Лесковац 02.07.2015. Југмедиа

Света Стојанчић (65) из села Бабичко блокирао је данас у подне саобраћај испред Основног суда и тужилаштва у Лесковцу лежећи на коловозу, а у знак протеста што је, наводно, добио батине у установама где се дели правда.

Блокирао саобраћај због наводних батина у суду

Пролазници су у чуду прилазили нудећу му помоћ, али је он упорно лежао и устао тек када је стигла полиција.

„Пребио ме је у Тужилаштвжу неки возач који се представио као обезбеђење, а онда ме је докрајчило обезбеђење суда. Изударан сам по телу, изгубио сам ваздух и једва дишем“, каже за овај човек који је данас у тужилаштву давао изјаву због пријаве да је крао дрва.

Заменица тужиоца у чијој су канцеларији најпре избиле варнице, одбила је да разговара с новинаром Југмедие, а до других надлежних нисмо могли да дођемо. Међутим, сви други саговорници незванично су демантовали оптужбе овог Бабичанина.

Радници обезбеђења рекли су да су га само избацили из суда због „галаме и дреке“.

„Нико га није ударио што може да се провери на снимницима сугурносне камере“ каже један од стражара на улазу у суд.

Странке које су чекале у ходнику тужилаштва такође су рекле да физичке силе није било, те да се Света Стојанчић понашао „некултурно и дрско“.

Испред овог суда и тужилаштва у центру Лесковца се често протестује, најчешће због спорости у раду, али никада се нико није пожалио да је добио батине од, иначе, увек љубазних стражара.

 


#   Лесковац   саобраћај   суд   Тужилаштво    
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима