Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Blokirao saobraćaj zbog navodnih batina u sudu

rssBookmark and Share

Leskovac 02.07.2015. Jugmedia

Sveta Stojančić (65) iz sela Babičko blokirao je danas u podne saobraćaj ispred Osnovnog suda i tužilaštva u Leskovcu ležeći na kolovozu, a u znak protesta što je, navodno, dobio batine u ustanovama gde se deli pravda.

Blokirao saobraćaj zbog navodnih batina u sudu

Prolaznici su u čudu prilazili nudeću mu pomoć, ali je on uporno ležao i ustao tek kada je stigla policija.

„Prebio me je u Tužilaštvžu neki vozač koji se predstavio kao obezbeđenje, a onda me je dokrajčilo obezbeđenje suda. Izudaran sam po telu, izgubio sam vazduh i jedva dišem“, kaže za ovaj čovek koji je danas u tužilaštvu davao izjavu zbog prijave da je krao drva.

Zamenica tužioca u čijoj su kancelariji najpre izbile varnice, odbila je da razgovara s novinarom Jugmedie, a do drugih nadležnih nismo mogli da dođemo. Međutim, svi drugi sagovornici nezvanično su demantovali optužbe ovog Babičanina.

Radnici obezbeđenja rekli su da su ga samo izbacili iz suda zbog „galame i dreke“.

„Niko ga nije udario što može da se proveri na snimnicima sugurnosne kamere“ kaže jedan od stražara na ulazu u sud.

Stranke koje su čekale u hodniku tužilaštva takođe su rekle da fizičke sile nije bilo, te da se Sveta Stojančić ponašao „nekulturno i drsko“.

Ispred ovog suda i tužilaštva u centru Leskovca se često protestuje, najčešće zbog sporosti u radu, ali nikada se niko nije požalio da je dobio batine od, inače, uvek ljubaznih stražara.

 


#   Leskovac   saobraćaj   sud   Tužilaštvo    
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima