Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изашао на викенд из "Топонице", па напао Хитну помоћ

rssBookmark and Share

Крушевац 11.03.2016.

Нервни болесник Д.М. (33) физички је напао раднике Хитне помоћи и Опште болнице само неколико сати након што је отпуштен из болнице у Топоници.

Изашао на викенд из "Топонице", па напао Хитну помоћ

- У 13.50 примили смо позив од жене која је успаничено тврдила да је њен син у аутобусу, да долази из Ниша и да му је јако лоше. Наша екипа је одмах отишла на аутобуску станицу где су га преузели али је после неколико стотина метара почео да пљује, скаче по санитету, гура медицинску сестру и докторку. Некако су, уз помоћ возача, успеле да га смире и довезу до круга болнице – причају у Служби хитне помоћи.

Приликом пријављивања случаја мајка пацијента Д.М. није обавестила лекаре да је њен син само неколико сати раније отпуштен са лечења у Психијатријској болници у Топоници на викенд.

По доласку у круг Опште болнице, испред зграде у којој се налази Одељење психијатрије, Д.М. је, без икаквог разлога почео да удара све око себе.

- Момку који ради на рецепцији и који има озбиљне проблем са видом је нанео лакше повреде ударцима песницом. Ударао је све око себе. Неколико минута је било потребно да га смире. – каже један од очевидаца.

Након инцидента Д.М. је хитно враћен у Психијатријску болницу у Топоници, док су неки од здравствених радника, који су били жртве напада, узели боловање због стреса.

- Сваки напад на раднике Дома здравља на радном месту осуђујемо. На сву срећу , овај се завршио без већих последица по раднике СХМП. Обавештена је полиција и здравствена инспекција као и Министарства здравља. Пре 15 дана, на састанку са начелником Полицијске управе Крушевац, договорено је да полицијске патроле свакодневно обилазе здравствене службе Дома здравља, а посебно СХМП где су напади и конфликти најчешћи – каже Весна Стевић Гајић, директорка Дома здравља Крушевац.

Медицински радници у Крушевцу раде у сталном страху јер ово није први случај да пацијенти нападају медицинске сестре и лекаре. Новембра 2014. године техничару Љуби Раичевићу, двојица младића су сломила нос.

Оно што многима није јасно како је Д.М. могао да буде отпуштен на викенд код куће. Јануара прошле године из Психијатријске болнице је на викенд отпуштен Живорад Ђокић који је после неколико сати проведених у кругу породице убио супругу Виолету, а потом скочио кроз прозор и извршио самоубиство.

Извор: Ало


#   Крушевац   полиција   Хитна помоћ   медицинске сестре   насиље   пацијент   Специјална психијатријска болница Горња Топоница   Д.М.
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима