Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић осудио напад на Борка Стефановића и активисте, ухапшени осумњичени

Bookmark and Share

Крушевац 24.11.2018. РТС, Танјуг, Јужна Србија Инфо

Лидер Левице Србије Борко Стефановић нападнут синоћ пред почетак трибине Савеза за Србију у Крушевцу. Поред њега нападнута још двојица активиста. Полиција ухапсила осумњичене којима је одређено задржавање.

Фото: Твитер
Фото: Твитер

На фотографијама које је Левица Србије објавила на твитеру види се да Стефановић има повреде главе и да му је након напада пружена медицинска помоћ. Левица Србије поделила је и видео-снимке, а на једном од њих њихове присталице тврде да су Стефановића напали мушкарци са капуљачама.

У саопштењу Савеза за Србију наводи се да су осим Стефановића нападнути и Бобан Јовановић и Марко Димић, активисти Левице Србије. Како је саопштено, нападнути су шипкама од стране наоружаних батинаша уочи одржавања трибине.

Стефановић је прегледан у амбуланти, а затим је послат на одељење крушевачке хирургије на ушивање. После указане поможи, отпуштен је са одељења. Изјавио је да је добио шест копчи и да су извршенe детаљне претраге. Каже да има више натеклина и поцепану усну.

"Ово је један безумни, наслинички напад без икаквог разлога, где ја заиста не видим ништа друго у свему овоме осим политичке позадине. Нажалост, мислим да је трагично у коју ситуацију је Србија дошла, да се политички противници и неистомишљеници физички нападају с леђа, кукавички како су они једино и навикли", рекао је Стефановић.

Каже да неће одустати од борбе и да се неће променити однос према "слободарском граду Крушевцу".

"Ако су мислили да нас зауставе само да им кажем да нису успели. А ово је велика срамота за ову власт и за овај режим што се дешава. Драго ми је ако је тачно да су ти људи похватани, да је полиција урадила свој посао, ја њих не кривим. Они су промтно реаговали. Али је ово последица стварања страшне мржње, страшне поделе у народу и поделе на политичкој сцени. Та мржња или подела данас је пролила крв. Ја бих волео да ова крв буде последња која је проливена", рекао је Стефановић и захвалио је лекарима.

Ухапшени осумњичени, Вучић осудио напад

Министарство унутрашњих послова је саопштило да су ухапшени осумњичени за напад М. Ж. (1988) и Д. Г. (1987) .

Полиција је идентификовала још једну особу за коју се сумња да је учествовала у нападу и за њом интензивно трага.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз одговарајућу кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

И председник Александар Вучић је рекао да су лица осумњичена за напад на Стефановића ухапшена истичући да осуђује то што се догодило.

"Добио сам информацију по окончању састанка. Република Србија је правна држава, лица која су учествовала у инциденту су ухапшена. Нападнути имају лакше повреде. Држава је реаговала хитно, обавила свој посао, показала да није банана држава", рекао је Вучић додајући да не жели да говори о различитим верзијама како је до тог напада дошло.

"Немам право да се залажем за најоштрију казну, али бих волео да се то догоди, јер Србија мора да буде земља у којој се поштује кад неко има другачије мишљење, у којој се поштује право на окупљање...", поручио је.

Додао је и да је то једини начин на који држава треба да реагује када је неко нападнут.

  


#   Крушевац   полиција   Александар Вучић   Борислав Борко Стефановић   насиље   Ер Србија   Левица Србије   Бобан Јовановић   Савез за Србију
@avucic @BorkoStef @airserbia @LevicaSrbije @SavezZaSRB @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима