Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Примио мито да запосли физиотерапеута

rssBookmark and Share

Нишка Бања 12.07.2013. Autor: Telegraf

Нишка полиција поднела је кривичну пријаву за примање мита против начелника одељења радиологије Института за лечење и рехабилитацију “Нишка Бања” Драгана Менковића (57).

Како Телеграф сазнаје у полицији, сумња се да је Менковић узео пет хиљада евра како би једну особу запослио у овој здравственој установи.

- Сумњамо да је током 2010. године Менковић од Петра Бошковића, физиотерапеута у нишком Клиничком центру добио пет хиљада евра да би његовом пријатељу, такође, физиотерапеуту обезбедио радно место у Институту “Нишка Бања”. Према досадашњим сазнањима, та особа је 17. децембра 2010. године потписала уговор о раду са Институтом. Против Бошковића је, такође, поднета кривична пријава, али због подстрекивања на примање мита – кажу наши саговорници.

Менковић се, иначе, већ налази у притвору јер је осумњичен да је злоупотребио службени положај, односно да је заједно са бившим директором Институтута Александром Димићем (57), и начелником правне службе Владаном Милетићем (43) оштетио ову здравствену установу за тринаест и по милиона динара.

Менковић, Димић и Милетић су лишени слободе 24. јуна, због сумње да су апарат за магнетну резонанцум власништво Института, продали за милион динара фирми ДОО “Есамед” из Новог Сада, иако је његова књиговодствена вредност била четрнаест и по милиона. Након тога је Менковић за 423.000 динара исти уредјај купио од “Есамеда” и користио га за рад у својој приватној ординацији “Артромедик”.


#   Нишка Бања   кривична пријава   Уговор о раду   радно место
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима