Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Primio mito da zaposli fizioterapeuta

rssBookmark and Share

Niška Banja 12.07.2013. Autor: Telegraf

Niška policija podnela je krivičnu prijavu za primanje mita protiv načelnika odeljenja radiologije Instituta za lečenje i rehabilitaciju “Niška Banja” Dragana Menkovića (57).

Kako Telegraf saznaje u policiji, sumnja se da je Menković uzeo pet hiljada evra kako bi jednu osobu zaposlio u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Sumnjamo da je tokom 2010. godine Menković od Petra Boškovića, fizioterapeuta u niškom Kliničkom centru dobio pet hiljada evra da bi njegovom prijatelju, takođe, fizioterapeutu obezbedio radno mesto u Institutu “Niška Banja”. Prema dosadašnjim saznanjima, ta osoba je 17. decembra 2010. godine potpisala ugovor o radu sa Institutom. Protiv Boškovića je, takođe, podneta krivična prijava, ali zbog podstrekivanja na primanje mita – kažu naši sagovornici.

Menković se, inače, već nalazi u pritvoru jer je osumnjičen da je zloupotrebio službeni položaj, odnosno da je zajedno sa bivšim direktorom Institututa Aleksandrom Dimićem (57), i načelnikom pravne službe Vladanom Miletićem (43) oštetio ovu zdravstvenu ustanovu za trinaest i po miliona dinara.

Menković, Dimić i Miletić su lišeni slobode 24. juna, zbog sumnje da su aparat za magnetnu rezonancum vlasništvo Instituta, prodali za milion dinara firmi DOO “Esamed” iz Novog Sada, iako je njegova knjigovodstvena vrednost bila četrnaest i po miliona. Nakon toga je Menković za 423.000 dinara isti uredjaj kupio od “Esameda” i koristio ga za rad u svojoj privatnoj ordinaciji “Artromedik”.


#   Niška Banja   krivična prijava   Ugovor o radu   radno mesto
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima