Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен Нишлија због малверзација са новцем намењеном за медицинску опрему

rssBookmark and Share

Ниш 11.05.2019. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова и Безбедносно-информативне агенције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду ухапсили су пет особа због постојања основа сумње да су извршили кривично дело трговина утицајем.

Ухапшен Нишлија због малверзација са новцем намењеном за медицинску опрему

Ухапшени су: М.Н. (1964) запослен у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Б.М. (1969) одговорно лице у шпедитерској кући „BRW Cars“ Ниш, Н.Н. (1976) одговорно лице у „Хербафарму“, Д.М. (1986) одговорно лице предузећа „Labor farm“ и  Д.К. (1968) запослен у предузећу „Trace Serbia“.

Како се сумња, они су у више наврата захтевали 37.500 евра од одговорног лица хуманитарне организације „28 јун“, како би осумњичени М.Н. посредовао да добије дозволу Агенције за лекове и медицинска средства за увоз медицинске опреме и средстава укупне вредности 691.000 долара, а који су предвиђени као донација Клиничком центру Ниш.

Б.М. и Д.К. су ухапшени приликом примопредаје једног дела новца од 17.000 евра.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном 


#   Ниш   Клинички центар Ниш   МУП РС   БИА   Министарство рада   Б.М.   медицинска опрема   трговина утицајем   Хербафарм
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима