Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ребалансом буџета скресане плате и субвенције

rssBookmark and Share

Лесковац 24.11.2014. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

Предлогом о ребаласу градског буџета за 2014. годину, који је данас усвојило Градско веће Лесковца, планирани приходи у градској каси биће мањи за близу 121 милион динара у односу на буџет који је градска скупштина усвојила почетком године и износиће 3,198 милијареди динара.

Ребалансом буџета скресане плате и субвенције

По речима Далибора Тричковића, начелника Градске управе за финансије, буџетски прилив по основу пореза на приход од имовине од планираних 38 милиона смањен је на 13 милиона динара а на значајно смањење висине градског буџета утиче и смањење прилива од накнада за коришћење грађевиснког земљишта и то за 2012. и 2013. годину с обзиром на то да се обвезницима тек сада дистрибуирају решења за измирење ове обавезе.

Тричковић је казао да су за око 30 милиона динара мањи приходи од закупа локала и пословног простора које наплаћује ЈП „Дом“ што се такође одражава на укупан приход буџета па самим тим и поједини буџетски корисници, до истека фискалне године, добиће мање пара него што је првобитно планирано и то пре свега за покриће материјалних трошкова како се не би угрозило нормално пословање корисника буџета.

Образлажући предлог одлуке о измени буџета Тричковић је казао да ће укупна сума за плате, која иде на терет буџета, бити мања за 21 милион динара а предложеним ребалансом скресани су и трошкови намењени градоначенику, Градском већу, Правобранилаштву и градским управама.

Корисници субвенција ће такође бити ускраћени и то за 17,3 милиона динара али, с друге стране месне заједнице могу да рачунају на повећање од 4,5 милиона динара него што је првобитно планирано.

У ребалансу градског буџета, који треба да усвоји градска скупштина, најбоље су прошле школе.

Основно образовање добиће 18 милиона а средње близу 23 милиона динара више него што је планирано првобитном пројекцијом градског буџета за ову годину.

 


#   Лесковац   буџет   субвенције   плате   образовање   финансије   ребаланс   Далибор Тричковић   Градска скупштина   месне заједнице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима