Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rebalansom budžeta skresane plate i subvencije

rssBookmark and Share

Leskovac 24.11.2014. Jugmedia, Južna Srbija Info

Predlogom o rebalasu gradskog budžeta za 2014. godinu, koji je danas usvojilo Gradsko veće Leskovca, planirani prihodi u gradskoj kasi biće manji za blizu 121 milion dinara u odnosu na budžet koji je gradska skupština usvojila početkom godine i iznosiće 3,198 milijaredi dinara.

Rebalansom budžeta skresane plate i subvencije

Po rečima Dalibora Tričkovića, načelnika Gradske uprave za finansije, budžetski priliv po osnovu poreza na prihod od imovine od planiranih 38 miliona smanjen je na 13 miliona dinara a na značajno smanjenje visine gradskog budžeta utiče i smanjenje priliva od naknada za korišćenje građevisnkog zemljišta i to za 2012. i 2013. godinu s obzirom na to da se obveznicima tek sada distribuiraju rešenja za izmirenje ove obaveze.

Tričković je kazao da su za oko 30 miliona dinara manji prihodi od zakupa lokala i poslovnog prostora koje naplaćuje JP „Dom“ što se takođe odražava na ukupan prihod budžeta pa samim tim i pojedini budžetski korisnici, do isteka fiskalne godine, dobiće manje para nego što je prvobitno planirano i to pre svega za pokriće materijalnih troškova kako se ne bi ugrozilo normalno poslovanje korisnika budžeta.

Obrazlažući predlog odluke o izmeni budžeta Tričković je kazao da će ukupna suma za plate, koja ide na teret budžeta, biti manja za 21 milion dinara a predloženim rebalansom skresani su i troškovi namenjeni gradonačeniku, Gradskom veću, Pravobranilaštvu i gradskim upravama.

Korisnici subvencija će takođe biti uskraćeni i to za 17,3 miliona dinara ali, s druge strane mesne zajednice mogu da računaju na povećanje od 4,5 miliona dinara nego što je prvobitno planirano.

U rebalansu gradskog budžeta, koji treba da usvoji gradska skupština, najbolje su prošle škole.

Osnovno obrazovanje dobiće 18 miliona a srednje blizu 23 miliona dinara više nego što je planirano prvobitnom projekcijom gradskog budžeta za ovu godinu.

 


#   Leskovac   budžet   subvencije   plate   obrazovanje   finansije   rebalans   Dalibor Tričković   Gradska skupština   mesne zajednice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima