Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Прокупљу о новом дневном реду за Србију

rssBookmark and Share

Прокупље 11.02.2016. Саопштење ДС

На трибини Демократске странке у Прокупљу учествовали су Наташа Вучковић, потпредседница ДС и шефица посланичке групе ДС у Народној скупштини, Горан Ћирић, председник ИО ДС и народни посланик и др Иван Стефановић, министар привреде Владе у сенци.

У Прокупљу о новом дневном реду за Србију

Осим представљања Програма Демократске странке - "Нови дневни ред за Србију", гости трибине осврнули су се на актуелну политичку ситуацију.

Из дискусије издвајамо закључак да се данас, у време Вучићевог режима, јако тешко живи, да режим не изналази знања, снаге и могућности да учини нешто позитивно за Србију и народ. Ништа урађено није, а њихова кључна предизборна обећања доживела су пропаст.

Сетимо се Закона о јавним набавкама који је најављиван као антикорупцијски, који ће уштедети огромна средства у буџету. Од њега се тихо одустало и враћена су стара решења јер је у пракси Закон изазвао озбиљне контраефекте.

Борба против корупције и организованог криминала је фарса која је послужила за обрачун са политичким противницима, пре свега са члановима Демократске странке. Од стотинак хапшења за медијске потребе, у само 3 случаја постоји кривица. Али је зато 100 пута поновљена лаж о жутим лоповима изазвала Гебелсовски ефекат који се одразио на рејтинг Демократске странке. Лопови су лопови, има их у свим бојама, обично су увек уз власт па ако су некад били жути, данас су црвени, црни, плави или какви год, а против истинских лопова и криминалаца се мало шта или ништа није урадило.

Демократска странка се залаже да се пензије врате пензионерима, јер су противуставно узурпирана стечена права пензионера.

Залажемо се да престане стални притисак на запослене и претња отпуштањима вишкова радника. Никад није било већег страначког запошљавања, у јавном сектору је било више од 20000 нових запошљења у последње две - три године, а говори се о потреби отпуштања 30000 запослених. Закључак је да је СНС сам производи нове проблеме а ни један стари проблем не решава. Претпостављамо да жеља да се проблеми решавају постоји, али очито да не постоји знање и способност.

Занимљива је анализа најновијих истраживања јаног мњења. 53% гласача каже да ће да изађе на предстојеће изборе и гласа. 30% се не изјашњава за кога, а 23% је опредељено. Од тих 23% 50% каже да ће да гласа за Александра Вучића и СНС. Па колику то подршку заправо ужива СНС међу бирачима, 12%? Новински наслови и "објективни" аналитичари ову анализу спинују да би демотивисали бираче, да би изборе представили као да се унапред све зна.

Наш задатак је да у предстојећој кампањи мобилишемо гласаче да у што већем броју изађу на биралишта у дану за гласање и о својој даљој судбини сами донесу одлуку - стоји у саопштењу Демократске странке.


#   Прокупље   ДС   Горан Ћирић   Наташа Вучковић   дневни ред   Иван Стефановић
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима