Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Prokuplju o novom dnevnom redu za Srbiju

rssBookmark and Share

Prokuplje 11.02.2016. Saopštenje DS

Na tribini Demokratske stranke u Prokuplju učestvovali su Nataša Vučković, potpredsednica DS i šefica poslaničke grupe DS u Narodnoj skupštini, Goran Ćirić, predsednik IO DS i narodni poslanik i dr Ivan Stefanović, ministar privrede Vlade u senci.

U Prokuplju o novom dnevnom redu za Srbiju

Osim predstavljanja Programa Demokratske stranke - "Novi dnevni red za Srbiju", gosti tribine osvrnuli su se na aktuelnu političku situaciju.

Iz diskusije izdvajamo zaključak da se danas, u vreme Vučićevog režima, jako teško živi, da režim ne iznalazi znanja, snage i mogućnosti da učini nešto pozitivno za Srbiju i narod. Ništa urađeno nije, a njihova ključna predizborna obećanja doživela su propast.

Setimo se Zakona o javnim nabavkama koji je najavljivan kao antikorupcijski, koji će uštedeti ogromna sredstva u budžetu. Od njega se tiho odustalo i vraćena su stara rešenja jer je u praksi Zakon izazvao ozbiljne kontraefekte.

Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala je farsa koja je poslužila za obračun sa političkim protivnicima, pre svega sa članovima Demokratske stranke. Od stotinak hapšenja za medijske potrebe, u samo 3 slučaja postoji krivica. Ali je zato 100 puta ponovljena laž o žutim lopovima izazvala Gebelsovski efekat koji se odrazio na rejting Demokratske stranke. Lopovi su lopovi, ima ih u svim bojama, obično su uvek uz vlast pa ako su nekad bili žuti, danas su crveni, crni, plavi ili kakvi god, a protiv istinskih lopova i kriminalaca se malo šta ili ništa nije uradilo.

Demokratska stranka se zalaže da se penzije vrate penzionerima, jer su protivustavno uzurpirana stečena prava penzionera.

Zalažemo se da prestane stalni pritisak na zaposlene i pretnja otpuštanjima viškova radnika. Nikad nije bilo većeg stranačkog zapošljavanja, u javnom sektoru je bilo više od 20000 novih zapošljenja u poslednje dve - tri godine, a govori se o potrebi otpuštanja 30000 zaposlenih. Zaključak je da je SNS sam proizvodi nove probleme a ni jedan stari problem ne rešava. Pretpostavljamo da želja da se problemi rešavaju postoji, ali očito da ne postoji znanje i sposobnost.

Zanimljiva je analiza najnovijih istraživanja janog mnjenja. 53% glasača kaže da će da izađe na predstojeće izbore i glasa. 30% se ne izjašnjava za koga, a 23% je opredeljeno. Od tih 23% 50% kaže da će da glasa za Aleksandra Vučića i SNS. Pa koliku to podršku zapravo uživa SNS među biračima, 12%? Novinski naslovi i "objektivni" analitičari ovu analizu spinuju da bi demotivisali birače, da bi izbore predstavili kao da se unapred sve zna.

Naš zadatak je da u predstojećoj kampanji mobilišemo glasače da u što većem broju izađu na birališta u danu za glasanje i o svojoj daljoj sudbini sami donesu odluku - stoji u saopštenju Demokratske stranke.


#   Prokuplje   DS   Goran Ćirić   Nataša Vučković   dnevni red   Ivan Stefanović
@demokrate @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima