Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вулин у Нишу: Пљачкашком приватизацијом земља намерно уништена

rssBookmark and Share

22.03.2015. Јужна Србија Инфо

Лидер Покрета социјалиста Александар Вулин рекао је данас у Нишу да је Србија пљачкашком приватизацијом коју је спроводила Демократска странка уништена темељно и намерно.

Вулин у Нишу: Пљачкашком приватизацијом земља намерно уништена

“Пљачкашка приватизација је оставила горе последице од ратова”, рекао је Вулин на Изборној конференцији Градског одбора Покрета социјалиста у Нишу којој су присуствовали потпредседник СНС Небојша Стефановић, шеф посланичке групе у Народној скупштини Зоран Бабић и члан Одбора за европску политику грчке Сиризе Гиоргос Верверис.

Вулин је рекао да левица није против штедње и рада, али јесте против неправде и пљачкашке приватизације.

Он је рекао да Влада коју води Александар Вучић није почела да ради то што ради, Србија би дошла у позицију да нема за плате и пензије.

Вулин је рекао да ће у Смедереву 5.000 радника имати посао, а да су из “жутог картела” предлагали да железару треба угасити и затворити. “Најскупље је када човек остане без посла, без хлеба и кад земља остане без наде”, казао је Вулин и додао да је нада враћена.

Вулин је рекао “да је наша братска Грчка имала једног Александра Вучића пре седам година када је криза почела, не би била у овако тешкој ситауцији као данас”.

Он је поручио да Србија не може одмах да буде богатија, али може да буде праведнија и она то сада јесте.

Стефановић је рекао да СНС и Покрет социјалиста имају исти циљ, а то је да Србија буде добро место за живот.

Он је рекао да садашња влада покушава да исправи оно што је претходна власт на челу са ДС обезвредила и уништила. “Све чега се дотакнемо, од Развојне банке Војводине, фондова, власти у Новом Саду, обележено је корупцијом и криминалом”, казао је Стефановић.

Критикујући лидера ДС Бојана Пајтића, Стефановић је запитао како то да они имају увек важнија посла сваког дана од војвођанске владе и од онога за шта их плаћају грађани Србије, док СНС своје скупове одржава ван радног времена.

Стефановић је рекао да је велика заслуга Вулина у области смањења броја незапослених и током усвајања измена и допуна Закона о раду.

Верверис је говорио о првим потезима “Сиризе у Грчкој и рекао да Грчкој више неће нико наређивати шта да ради.

Он је рекао да ће Покрет социјалиста имати њихову подршку за чланство у породицу европске левице и поручио да се Сириза залаже за Европу народа, а не капиталиста, као и да се Грчка неће одрећи ЕУ и евра.

Он је додао да желе Европу са обичним човеком на челу, а не са богаташима на челу. За председника Градског одбора Покрета социјалиста у Нишу изабран је Раде Рајковић.

 

Белами, Јужна Србија Инфо

ВИДЕО РТВ Белами


#   Јужна Србија регион   Александар Вучић   Небојша Стефановић   Покрет Социјалиста   Александар Вулин   Јужна Србија Инфо   политика   Зоран Бабић   Раде Рајковић   без посла   оснивачка скупштина
@avucic @nesastefanovic @VulinAleksandar @juznasrbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима