Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vulin u Nišu: Pljačkaškom privatizacijom zemlja namerno uništena

rssBookmark and Share

22.03.2015. Južna Srbija Info

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je danas u Nišu da je Srbija pljačkaškom privatizacijom koju je sprovodila Demokratska stranka uništena temeljno i namerno.

Vulin u Nišu: Pljačkaškom privatizacijom zemlja namerno uništena

“Pljačkaška privatizacija je ostavila gore posledice od ratova”, rekao je Vulin na Izbornoj konferenciji Gradskog odbora Pokreta socijalista u Nišu kojoj su prisustvovali potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, šef poslaničke grupe u Narodnoj skupštini Zoran Babić i član Odbora za evropsku politiku grčke Sirize Giorgos Ververis.

Vulin je rekao da levica nije protiv štednje i rada, ali jeste protiv nepravde i pljačkaške privatizacije.

On je rekao da Vlada koju vodi Aleksandar Vučić nije počela da radi to što radi, Srbija bi došla u poziciju da nema za plate i penzije.

Vulin je rekao da će u Smederevu 5.000 radnika imati posao, a da su iz “žutog kartela” predlagali da železaru treba ugasiti i zatvoriti. “Najskuplje je kada čovek ostane bez posla, bez hleba i kad zemlja ostane bez nade”, kazao je Vulin i dodao da je nada vraćena.

Vulin je rekao “da je naša bratska Grčka imala jednog Aleksandra Vučića pre sedam godina kada je kriza počela, ne bi bila u ovako teškoj sitauciji kao danas”.

On je poručio da Srbija ne može odmah da bude bogatija, ali može da bude pravednija i ona to sada jeste.

Stefanović je rekao da SNS i Pokret socijalista imaju isti cilj, a to je da Srbija bude dobro mesto za život.

On je rekao da sadašnja vlada pokušava da ispravi ono što je prethodna vlast na čelu sa DS obezvredila i uništila. “Sve čega se dotaknemo, od Razvojne banke Vojvodine, fondova, vlasti u Novom Sadu, obeleženo je korupcijom i kriminalom”, kazao je Stefanović.

Kritikujući lidera DS Bojana Pajtića, Stefanović je zapitao kako to da oni imaju uvek važnija posla svakog dana od vojvođanske vlade i od onoga za šta ih plaćaju građani Srbije, dok SNS svoje skupove održava van radnog vremena.

Stefanović je rekao da je velika zasluga Vulina u oblasti smanjenja broja nezaposlenih i tokom usvajanja izmena i dopuna Zakona o radu.

Ververis je govorio o prvim potezima “Sirize u Grčkoj i rekao da Grčkoj više neće niko naređivati šta da radi.

On je rekao da će Pokret socijalista imati njihovu podršku za članstvo u porodicu evropske levice i poručio da se Siriza zalaže za Evropu naroda, a ne kapitalista, kao i da se Grčka neće odreći EU i evra.

On je dodao da žele Evropu sa običnim čovekom na čelu, a ne sa bogatašima na čelu. Za predsednika Gradskog odbora Pokreta socijalista u Nišu izabran je Rade Rajković.

 

Belami, Južna Srbija Info

VIDEO RTV Belami


#   Južna Srbija region   Aleksandar Vučić   Nebojša Stefanović   Pokret Socijalista   Aleksandar Vulin   Južna Srbija Info   politika   Zoran Babić   Rade Rajković   bez posla   osnivačka skupština
@avucic @nesastefanovic @VulinAleksandar @juznasrbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima