Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

МУП истражује ко је покушао да убије Жељка Митровића

rssBookmark and Share

Београд 27.01.2011. Стефан Радовић

Жељко Митровић, власник компаније "Пинк", још пре две недеље поднео је, преко пуномоћника, Београдској полицији кривичну пријаву против непознатих особа због сумње да су покушали да га отрују,сазнаје портал ЈузнаСрбија од добро обавештеног извора,који наводи да је пријава потом прослеђена Вишем тужилаштву у Београду које је полицији наредило да покрене поступак.

МУП истражује ко је покушао да убије Жељка Митровића

Митровић је јуче у изјави за "Блиц" рекао да је уверен да му је неко у храну и пиће сипао супстанце сличне цитостатицима и најавио да ће по доласку у Београд са "Пинка" отпустити стотинак запосленик који су о њему ширили трачеве.

Полиција истражује да ли је неко покушао да убије власника телевизије "Пинк" Жељка Митровића, предузимају се оперативне радње и обављају информативни разговори, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова.

МУП наводи да инспектори Београдске Управе криминалистичке полиције "на основу захтева надлежног тужилаштва ради расветљавања сумњи за покушај убиства од стране непознатог извршиоца наведених у кривичној пријави Митровића предузимају потребне оперативне радње".

Анализама које су објављене у Немачкој у Митровићевој крви нађени су отрови бензен, олово и арсеник, саопштила је та телевизија која је позвала полицију и тужилаштво да утврде ко стоји иза његовог тровања.


Власник убедљиво најгледаније телевизије ''Пинк'' Жељко Митровић, који је, како је раније данас реклапортпарол те телевизије Татјана Војтеховски, поднео кривичну пријаву полицији против више особа због сумње да су га тровале, изјавио је да не сумња у своју ближу околину, своју супругу и децу.

Митровић истиче да је у њих потпуно сигуран и да нема никакву дилему.

''Али да су кругови који су у околини у спрези са неким круговима који су и у регионалном смислу везани, врло је могуће и представља део мојих сумњи'', казао је Митровић.

Говорећи о најављеним реформама на телевизији ''Пинк'', Митровић је истакао да ће оне бити спроведене на основу продуктивности и лојланости.

Поводом навода да је прислушкивао сараднике, Митровић је казао да није прислушкивао никога.

''Београд је врло мали и информације се брзо шире, а када информације долазе од људи којима ја много верујем и у које већ 20 година немам никакву сумњу, онда је то ствар која је као да се прислушкивала'', додао је Митровић.

Телевизија „Пинк“ саопштила је јуче да су започеле велике реформе у овој медијској кући. Само у току јучерашњег дана суспендовано је 20 људи, а најављено је да ће још седамдесеторо бити отпуштено на нивоу компаније.
 

Како незванично сазнајемо, међу суспендованима је и Сандра, лична секретарица Жељкове супруге Милице Митровић.

После потврде токсиколошких анализа Немачких лекара да је реч о континуираном тровању власника Пинка и да га је од смрти делило свега неколико дана, полиција и тужилаштво су на озбиљном трагу починилаца овог злочина,сазнаје редакција рублике ЗАБАВА од нашег добро обавештеног извора.


#   Београд   полиција   МУП РС   информативни разговор   покушај убиства   Жељко Митровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима