Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брнабић отворила два нова производна погона у Врању

rssBookmark and Share

Врање 19.09.2017. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић отворила је данас у Врању нови погон компаније "Јумко балистика", у који је уложено 500.000 евра и у којем ће бити запослено још 150 радника, као и нову линију за паковање у фабрици "Бритиш америкен тобако".

Брнабић отворила два нова производна погона у Врању

Брнабић је у "Јумку" свечано пресекла врпцу заједно са директором ове компаније Браниславом Трајковићем и градоначелником Врања Слободаном Миленковићем, као и са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем и министром привреде Гораном Кнежевићем. 

Она је том приликом честитала "Јумку" 57 година постојања, истакавши да се ова компанија враћа на стазе старог успеха.

Према њеним речима, овај познати произвођач постаје део одбрамбеног система Србије и има огроман потенцијал за извоз, као и цела наша наменска индустрија.

Брнабић је подсетила на то да "Јумко" већ производи за војне и полицијске системе Италије, Финске, Немачке и других земаља, уз уверење да ће бити присутан и на другим тржиштима и да ће допринети развоју Врања, југа и читаве Србије.

Она је исказала захвалност градоначелнику Врања, истичући да је важно да све локалне самоуправе подржавају своје фабрике и да им помажу, обезбеђују простор, лакшу администрацију и ефикаснију управу. 

Поносна сам на "Јумко", поручила је премијерка и нагласила да ова компанија има фантастичне производе, који испуњавају светске стандарде.

Нови погон "Јумка" налази се у магацинским просторијама "Конфекције", где ће се, поред униформи за припаднике Министарства одбране, МУП-а и радних заштитних одела, производити заштитна балистичка опрема, попут панцирних прслука, рукавица и плоча.

Брнабић је, у друштву Ђорђевића и Кнежевића, обишла погоне "Јумка" – "Ткачница", "Дорада" и "Конфекција", као и нови погон "Балистика".

Премијерка је након тога обишла компанију "Бритиш америкен тобако" (БАТ) у којој је, притиском на дугме, пустила у рад и нову линију за паковање, вредну више од три милиона евра. 

Брнабић је истакла да је та компанија фантастичан инвеститор у Србији и пример како треба да изгледа добра страна инвестиција и добар и поуздан партнер.

БАТ је, како је указала, кроз порезе и акцизе у буџет уплатио значајну суму од 1,7 милијарди евра, тако да тај новац можемо да инвестирамо у путеве, школе, вртиће, јавни сектор, инфраструктуру и друго.

Председница Владе је нагласила да такви инвеститори много доприносе буџету и развоју читаве земље, указавши и на то да су плате у БАТ-у у просеку 2,3 пута веће од просечних плата у Србији, док је минималац дупло већи од онога на нивоу државе.

Она је истовремено подсетила на то да је та компанија дала милион евра у друштвено одговорне активности у локалној самоуправи.

Премијерка је истакла да се БАТ међу првима одазвао на позив Министарства просвете, науке и технолошког развоја за увођење дуалног образовања, што ће допринети бољем школском систему у Србији и лакшем запошљавању младих.

С друге стране, Влада Србије може да обезбеди предвидиво и стабилно пословање инвеститорима као што је БАТ, рекла је она и додала да ће добро пословање те компаније повећати извоз из Србије.

Према њеним речима, Влада ће наставити да се понаша као одговоран партнер, који ће обезбедити конкурентност привреде и сузбијати сиву економију. 

Направили смо нову координациону радну групу, како бисмо се даље борили са сивом економијом и имали фер услове пословања на тржишту, а поготово за оне који извршавају своје пореске обавезе, закључила је Брнабић.

Коментара: 0


#   Врање   Јумко   Ана Брнабић   седница Владе   Јавни сектор   наменска индустрија   БАТ Бритиш Американ Табако   конкурентност
@anabrnabic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима