Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Формиран "Дечији културно-рекреативни центар" - спајају се Дечији културни центар и "Дивљана"

rssBookmark and Share

Ниш 26.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На недавној седници Скупштине града Ниша, донета је важна одлука која ће имати позитиван утицај на децу и културну сцену града. Повлачењем претходне одлуке о формирању установе под називом "Дечији образовно рекреативни центар", градски званичници су предложили нову иницијативу - формирање "Дечијег културно-рекреативног центра"

Формиран "Дечији културно-рекреативни центар" - спајају се Дечији културни центар и "Дивљана"

Ова промена има за циљ да пружи целовиту услугу деци, комбинујући културне и рекреативне активности на једном месту.

Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, истиче да је приоритет новог центра да се осигура богатство културних и рекреативних могућности за децу. "Наша мисија је да пружимо деци јединствено искуство, омогућавајући им да истражују уметност, културу и спорт на једном месту", рекла је Сотировски. Додала је да ће нова установа остати у оквирима културе, с циљем очувања радних места и обезбеђивања континуитета за запослене и децу која користе услуге центра.

Бобан Џунић, председник Скупштине града Ниша, нагласио је да ће нова институција бити регистрована као "Дечији културно-рекреативни центар" код Агенције за привредне регистре. "Ова одлука је одраз подршке жељи радника да се установа задржи у области културе, а не образовања", изјавио је Џунић. Он је такође истакао да су претходни покушаји регистрације под другим називима наишли на препреке, те да је ова нова иницијатива одговор на потребе радника и деце.

Радници Дечјег културног центра, који су се недавно организовали у протесте, поздравили су ову одлуку као корак напред. "Ова промена ће омогућити да наставимо да пружамо квалитетне културне и рекреативне садржаје деци, чувајући притом наша радна места и интегритет наше установе", изјавио је један од запослених.

Нова одлука о формирању "Дечијег културно-рекреативног центра" одражава посвећеност градских власти да обезбеде најбоље могуће услове за децу и подрже културну сцену града Ниша. Очекује се да ће нова установа ускоро заживети, пружајући деци инспиративно и разноврсно искуство које ће обогатити њихове животе.


#   Ниш   Дечији културни центар
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима