Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Познати нишки вајар Иван Фелкер настрадао у удесу

rssBookmark and Share

Ниш 25.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

У Нишу је данас потресена уметничка заједница, јер је преминуо познати вајар Иван Фелкер (74) у удесу који се догодио у Улици Милојка Лешјанина. Према саопштењу, Фелкер је преминуо од последица повреда које је задобио након што га је оборио аутомобил док је прелазио коловоз.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Полицијска управа у Нишу потврдила је да се удес догодио јуче ујутру, око 7.00 сати, те да је пешак превезен возилом Хитне помоћи до Ургентног центра Универзитетског клиничког центра у Нишу. О несрећи је обавештено Више јавно тужилаштво, наводи се у извештају.

Фото: приватна архива

Иван Фелкер био је један од најпознатијих вајара у Нишу, познат по бројним делима која су обележила градску пејзажу. Аутор је скулптуре Стевана Сремца и његовог пса Чапе, као и чесме "Пуж" у парку Чаир. Такође, Фелкер је био аутор споменика српском војнику из Првог светског рата на Мокрој гори, скулптуре "Мермер и звуци" у Аранђеловцу и скулптуре "Двоглави орао" у Соко Бањи.

Грађани Ниша памтиће Фелкера по његовом изузетном доприносу културном идентитету града, док ће његова уметничка дела остати вечна инспирација и подсетник на његову изузетну креативност и талент.


#   Ниш   In memoriam   вајар   Иван Фелкер
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима