Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Расписани локални избори у Нишу: Грађани бирају своје представнике

rssBookmark and Share

Ниш 26.04.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Председник Скупштине града Ниша, др Бобан Џунић, данас је званично расписао локалне изборе за Ниш, који ће се одржати 2. јуна. Ово важно политичко догађање омогућиће грађанима Ниша да бирају своје представнике за Скупштину града Ниша и свих пет Градских општина.

Фото. Јужна Србија
Фото. Јужна Србија

Рокови за спровођење изборних радњи почињу да теку од дана ступања на снагу ове одлуке, односно даном објављивања у Службеном гласнику Града Ниша.

Председник Скупштине, др Бобан Џунић, истакао је важност да изборни процес протекне у толерантној и достојанственој атмосфери, наглашавајући да Ниш заслужује најбоље. Позвао је грађане да свој глас дају онима којима верују, истичући да су грађани кључни актери у политичком животу града.

"Избори су прилика да се чују гласови грађана и да се одаберу представници који ће најбоље заступати њихове интересе. Позивам вас да у што већем броју 2. јуна изађете на изборе и искористите своје право гласа", поручио је Џунић.

Осим за Скупштину града Ниша, избори су расписани и за Скупштине градских општина Медијана, Палилула, Пантелеј, Црвени Крст и Нишка Бања.

Ово расписивање локалних избора део је ширег процеса, будући да је председница Скупштине Србије, Ана Брнабић, раније данас расписала изборе за 2. јун у 66 јединица локалне самоуправе широм земље, укључујући и Ниш. Ови локални избори ће се одржати истог дана као и избори за одборнике у Скупштини града Београда.

 

 

 


#   Ниш   Бобан Џунић   Ана Брнабић   Скупштина Србије   Скупштина града Ниша   локални избори 2024
@DzunicBoban @anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима