Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Raspisani lokalni izbori u Nišu: Građani biraju svoje predstavnike

rssBookmark and Share

Niš 26.04.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Predsednik Skupštine grada Niša, dr Boban Džunić, danas je zvanično raspisao lokalne izbore za Niš, koji će se održati 2. juna. Ovo važno političko događanje omogućiće građanima Niša da biraju svoje predstavnike za Skupštinu grada Niša i svih pet Gradskih opština.

Foto. Južna Srbija
Foto. Južna Srbija

Rokovi za sprovođenje izbornih radnji počinju da teku od dana stupanja na snagu ove odluke, odnosno danom objavljivanja u Službenom glasniku Grada Niša.

Predsednik Skupštine, dr Boban Džunić, istakao je važnost da izborni proces protekne u tolerantnoj i dostojanstvenoj atmosferi, naglašavajući da Niš zaslužuje najbolje. Pozvao je građane da svoj glas daju onima kojima veruju, ističući da su građani ključni akteri u političkom životu grada.

"Izbori su prilika da se čuju glasovi građana i da se odaberu predstavnici koji će najbolje zastupati njihove interese. Pozivam vas da u što većem broju 2. juna izađete na izbore i iskoristite svoje pravo glasa", poručio je Džunić.

Osim za Skupštinu grada Niša, izbori su raspisani i za Skupštine gradskih opština Medijana, Palilula, Pantelej, Crveni Krst i Niška Banja.

Ovo raspisivanje lokalnih izbora deo je šireg procesa, budući da je predsednica Skupštine Srbije, Ana Brnabić, ranije danas raspisala izbore za 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave širom zemlje, uključujući i Niš. Ovi lokalni izbori će se održati istog dana kao i izbori za odbornike u Skupštini grada Beograda.

 

 

 


#   Niš   Boban Džunić   Ana Brnabić   Skupština Srbije   Skupština grada Niša   lokalni izbori 2024
@DzunicBoban @anabrnabic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima