Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Локални избори у Нишу 2. јуна када и београдски, одлучила председница Скупштине

rssBookmark and Share

Ниш 18.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На конференцији за медије, председница Скупштине Ана Брнабић објавила је да је прихваћен захтев опозиције окупљене око коалиција "Србија против насиља" и "НАДА" да се сви локални избори планирани за јул и август одрже истог дана као и београдски избори - 2. јуна. Ова одлука ће, како је навела, захтевати измену закона о локалним изборима.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Одлука председнице Скупштине Србије Ане Брнабић односи се и на Ниш.

Брнабић је истакла да је одлука донета након консултација са председником Александром Вучићем, те да ће се 2. јуна расписати сви избори који су били планирани за јул и август.

"Након 17 дана разговора са свим посланичким групама или највећим бројем који су се одазвали позиву и исцрпљивању могућности разговора, донела сам у консултацијама са председником Вучићем одлуку да прихватимо захтев опозиције окупљене око СПН и Новог ДСС-а - НАДА, који су ми предали током разговора, да расписемо све оне изборе којима је време падало за јул и август и да их расписемо све за 2. јун", рекла је Брнабићева.

Она је додала да ће то захтевати измену Закона о локалним изборима и да је важно да се то уради што пре. "Моја молба је да то завршимо данас поподне, очекујем да тај предлог за измену закона потпише највећи број посланика, да са тим предлогом идемо заједно и покажемо јединство у тешким тренуцима за све наше грађане. Након тога у суботу да будемо у пленуму и с обзиром на то да нема расправе о овоме, да у суботу усвојимо закон и да у недељу расписемо све локалне изборе", рекла је Ана Брнабић.


#   Ниш   Ана Брнабић   Скупштина Србије   Скупштина града Ниша   локални избори 2024
@anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима