Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Звезде друге фестивалске вечери Нишвила “Инкогнито“

rssBookmark and Share

15.08.2015. Блиц, Јужна Србија Инфо

Више од 10.000 љубитеља џеза синоћ је поново подигао на ноге британски есид џез састав „Инкогнито“.

Звезде друге фестивалске вечери Нишвила “Инкогнито“

Иако су Британци већ трећи пут гости Нишвила, њихове песме су опет наишле на велико одушевљење, како млађих, тако и старијих љубитеља џеза.

Чланови „Инкогнита“ захвалили су се Нишвилу и Нишлијама што су им пружили могућност да по трећи пут уживају на фестивалу и у Нишу.

Иако није био најављен као хедлајнер, легендарни џез пијаниста Монти Александер вечерас је у Нишу показао како се свира клавир и шта у правом смислу речи значи импровизација у џезу.

- Заиста сам пресрећан што свирам у Нишу и на овом сјајном фестивалу. Први пут сам у Србији и понећу са собом сјајне утиске. Почаствован сам што вечерас могу да поделим магију џеза са вама – поручио је Александер.

Монти Александер Трио извео је и неколико композиција чувеног Френк Синатре, као и реге музике.

- Имао сам прилике да свирам са једним од најбољих џез певача Френком Синатром. То је за мене био прави благослов и њему у част морао сам и вечерас да одсвирам неколико песама које сам 60тих година свирао са њим- рекао је Монти.

Друге фестивалске вечери на Нишвилу су свирали и колумбијски басиста „Snow Owl“ који је са својим великим бендом састављеним од музичара из великог броја земаља показао како се свира џез који је базиран на бас гитари.

На крају програма наступила је и београдска група „Ничим изазван“.


#   Нишвил   џез   Ничим изазван   Snow Owl  
@nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима