Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zvezde druge festivalske večeri Nišvila “Inkognito“

rssBookmark and Share

15.08.2015. Blic, Južna Srbija Info

Više od 10.000 ljubitelja džeza sinoć je ponovo podigao na noge britanski esid džez sastav „Inkognito“.

Zvezde druge festivalske večeri Nišvila “Inkognito“

Iako su Britanci već treći put gosti Nišvila, njihove pesme su opet naišle na veliko oduševljenje, kako mlađih, tako i starijih ljubitelja džeza.

Članovi „Inkognita“ zahvalili su se Nišvilu i Nišlijama što su im pružili mogućnost da po treći put uživaju na festivalu i u Nišu.

Iako nije bio najavljen kao hedlajner, legendarni džez pijanista Monti Aleksander večeras je u Nišu pokazao kako se svira klavir i šta u pravom smislu reči znači improvizacija u džezu.

- Zaista sam presrećan što sviram u Nišu i na ovom sjajnom festivalu. Prvi put sam u Srbiji i poneću sa sobom sjajne utiske. Počastvovan sam što večeras mogu da podelim magiju džeza sa vama – poručio je Aleksander.

Monti Aleksander Trio izveo je i nekoliko kompozicija čuvenog Frenk Sinatre, kao i rege muzike.

- Imao sam prilike da sviram sa jednim od najboljih džez pevača Frenkom Sinatrom. To je za mene bio pravi blagoslov i njemu u čast morao sam i večeras da odsviram nekoliko pesama koje sam 60tih godina svirao sa njim- rekao je Monti.

Druge festivalske večeri na Nišvilu su svirali i kolumbijski basista „Snow Owl“ koji je sa svojim velikim bendom sastavljenim od muzičara iz velikog broja zemalja pokazao kako se svira džez koji je baziran na bas gitari.

Na kraju programa nastupila je i beogradska grupa „Ničim izazvan“.


#   Nišvil   džez   Ničim izazvan   Snow Owl  
@nisville @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima