Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jedinstven prelet balona nad Nišom oduševio građane: Nezaboravni prizori na nebu iznad grada

rssBookmark and Share

Niš 16.04.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Protekle nedelje, nebo iznad Niša oživelo je spektakularnim prizorom - preletom balona sa posadom, koji je na svom putu od Nemačke do Grčke prošao i kroz naš grad. Balon na gasni pogon tipa "Ballonbau" i dostigao visinu od oko 2.500 metara, pružajući nezaboravni pogled na grad.

Foto: AUT 2 Austria 2 Gordon Bennett Gas Balloon Team
Foto: AUT 2 Austria 2 Gordon Bennett Gas Balloon Team

Fotografije koje su zabeležili članovi posade pružile su jedinstvenu perspektivu Niša u večernjim satima, otkrivajući njegovu lepotu sa visine od 2.500 metara. Balon na gasni pogon prilazio je iz pravca severozapada, donoseći neverovatne prizore gradskim stanovnicima.

Ovaj uzbudljiv prelet deo je priprema austrijskog tima "AUT 2 Austrika 2 Gordon Bennett Gas Balloon Tem" za prestižni događaj - kup "Gordon Benet" planiran za 2025. godinu. Tokom svog drugog trening leta, tim je putovao od južnog dela Nemačke, preko Srbije i Niša, sve do okoline Soluna u Grčkoj, ostvarujući impresivan rezultat od 1.119 km u trajanju od 28,5 sati.

Ovo nije prvi put da se ovaj tim upustio u avanturu trening letova. Prethodno su iz nemačkog grada Burgkirhena preleteli do Uba, demonstrirajući svoju posvećenost i veštinu u pripremi za nadmetanje na globalnom nivou.

Spektakularni prelet balona nad Nišom potvrdio je značaj grada kao važne tačke na putu vazdušnih avanturista iz celog sveta. Građani su imali priliku da uživaju u nezaboravnom prizoru koji je oduševio mnoge.


#   Niš   turizam   fotografije   panorama   balon leteći balon
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima