Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ansambal Pozorišta lutaka iz Niša na putu za Zaječar: "Bajka o ribaru i ribici" na 14. Pozorišnom festivalu za decu

rssBookmark and Share

Niš 24.04.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

U četvrtak će ansambl Pozorišta lutaka iz Niša krenuti put Zaječara kako bi učestvovao na 14. Pozorišnom festivalu za decu "ZajeČar". Glavna atrakcija biće izvođenje predstave "Bajka o ribaru i ribici", koju je režirala Vjera Vidov.

Ansambal Pozorišta lutaka iz Niša na putu za Zaječar: "Bajka o ribaru i ribici" na 14. Pozorišnom festivalu za decu

Ova predstava, koja odiše maštovitošću i poukom, donosi klasičnu priču o ribaru i ribici, koja će sigurno oduševiti publiku svih uzrasta.

Ansambl Pozorišta lutaka iz Niša s nestrpljenjem iščekuje susret sa zaječarskom publikom i ponosno će predstaviti svoje umetničko umeće na ovom značajnom festivalu. Tokom festivala, posetioci će imati priliku da uživaju u brojnim pozorišnim predstavama i kulturnim događajima namenjenim najmlađima.

Pored niškog Pozorišta lutaka, u takmičarskom programu festivala nastupaju i „Pan teatar“ iz Beograda, Dečje pozorište Subotica, Državno lutkarsko pozorište iz Vidina (Bugarska), trupa MoniCart iz Beograda i Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara.

Predstavu „Bajka o ribaru i ribici“ je režirala Vjera Vidov, a uloge tumače: Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Aleksandra Pavlović, Tatjana Milenković i Nataša Ristić.

Pozorište lutaka iz Niša obećava da će nas redovno izveštavati o dešavanjima tokom festivala, pružajući nam uvid u svet umetnosti i zabave za decu. Želimo ansamblu srećan put i uspešan nastup na ovom festivalu koji promoviše kreativnost i kulturnu raznolikost.

Predstava "Bajka o ribaru i ribici" biće izvedena u sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine "Zoran Radmilović" učetvrtak 25. aprila sa početkom u 19 časova.

 

 

 


#   Niš   Zaječar   Narodno pozorište   Pozorište lutaka   Pozorišni festival za decu Zaječar
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima