Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ако је по песми, у Нишкој Бањи од топле воде остале само сијалице!

rssBookmark and Share

Ниш 02.03.2015. Јужна Србија Инфо

Нишка Бања остаје без аква-парка јер нема заинтересованих компанија које би уложуле у његову изградњу, рекао је за медије, заменик градоначелника Ниша Љубивоје Славковић.

Ако је по песми, у Нишкој Бањи од топле воде остале само сијалице!

Након сазнања да нема термалних вода, за изградњу аква-парка на локацији "Лозни калем" поред Нишке Бање, нема више заинтересованих компанија.

"Инвеститори су радили истраживања до дубине од 400 метара и нису наишли на термалне воде. Одустали од изградње јер не желе да такав објекат граде без извора топле воде", навео је Славковић.

Са друге стране, из СО Нишка Бања кажу да никако неће одустати од аква-парка, као и да они  нису упознати да је ико, икада истраживао земљиште у последњој деценији?

Ово "сазнање" појачава неповерење у ионако нарушеним политичким односима "Ниша" и "Бање".

Љубивоје Славковић инсистира на томе, да постоје инвеститори који су заинтересовани да на "Лозном калему" граде комплекс хотела и спортских терена.

Ради се о страним фирмама, додао је Славковић, јер у Србији не постоје фирме које би могле да поднесу финансирање таквог пројекта.

Он додаје,  да град Ниш тек треба да размотри шта ће бити са оним делом  "Лозног калема" на коме је планском документацијом предвидјена изградња аква-парка.

Али, из Нишке Бање поручују, да та општина не одустаје од жеље да на тој локацији буде аква-парк.

"Аква-парк је преко потребан Нишкој Бањи да би се даље развијала, а то је недавно потврдио и директор нишке Туристичке организације. Није спорна изградња хотела и осталих садржаја на тој локацији, али је за бању најважнији аква-парк", рекао је председник СО Нишка Бања Саша Јовановић.

Јовановић тврди, да град не може да измени планску документацију и намену земљишта на "Лозном калему" без сагласности општине, а општина Нишка Бања никада неће дати сагласност да се уместо аква-парка граде неки други објекти.

И док траје потрага за инвеститорима и политичка "свађа" на локалу око надлежности, права и обавеза, малобројним посетиоцима, за утеху остају бањске каде, уместо аква-парка.

 

Коришћен део материјала агенције Бета и б92

Коментара: 0


#   Ниш   Нишка Бања   аква-парк   Љубивоје Славковић   Саша Јовановић   изградња   инвеститори   Лозни калем
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима