Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ako je po pesmi, u Niškoj Banji od tople vode ostale samo sijalice!

rssBookmark and Share

Niš 02.03.2015. Južna Srbija Info

Niška Banja ostaje bez akva-parka jer nema zainteresovanih kompanija koje bi uložule u njegovu izgradnju, rekao je za medije, zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

Ako je po pesmi, u Niškoj Banji od tople vode ostale samo sijalice!

Nakon saznanja da nema termalnih voda, za izgradnju akva-parka na lokaciji "Lozni kalem" pored Niške Banje, nema više zainteresovanih kompanija.

"Investitori su radili istraživanja do dubine od 400 metara i nisu naišli na termalne vode. Odustali od izgradnje jer ne žele da takav objekat grade bez izvora tople vode", naveo je Slavković.

Sa druge strane, iz SO Niška Banja kažu da nikako neće odustati od akva-parka, kao i da oni  nisu upoznati da je iko, ikada istraživao zemljište u poslednjoj deceniji?

Ovo "saznanje" pojačava nepoverenje u ionako narušenim političkim odnosima "Niša" i "Banje".

Ljubivoje Slavković insistira na tome, da postoje investitori koji su zainteresovani da na "Loznom kalemu" grade kompleks hotela i sportskih terena.

Radi se o stranim firmama, dodao je Slavković, jer u Srbiji ne postoje firme koje bi mogle da podnesu finansiranje takvog projekta.

On dodaje,  da grad Niš tek treba da razmotri šta će biti sa onim delom  "Loznog kalema" na kome je planskom dokumentacijom predvidjena izgradnja akva-parka.

Ali, iz Niške Banje poručuju, da ta opština ne odustaje od želje da na toj lokaciji bude akva-park.

"Akva-park je preko potreban Niškoj Banji da bi se dalje razvijala, a to je nedavno potvrdio i direktor niške Turističke organizacije. Nije sporna izgradnja hotela i ostalih sadržaja na toj lokaciji, ali je za banju najvažniji akva-park", rekao je predsednik SO Niška Banja Saša Jovanović.

Jovanović tvrdi, da grad ne može da izmeni plansku dokumentaciju i namenu zemljišta na "Loznom kalemu" bez saglasnosti opštine, a opština Niška Banja nikada neće dati saglasnost da se umesto akva-parka grade neki drugi objekti.

I dok traje potraga za investitorima i politička "svađa" na lokalu oko nadležnosti, prava i obaveza, malobrojnim posetiocima, za utehu ostaju banjske kade, umesto akva-parka.

 

Korišćen deo materijala agencije Beta i b92

Komentara: 0


#   Niš   Niška Banja   akva-park   Ljubivoje Slavković   Saša Jovanović   izgradnja   investitori   Lozni kalem
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}