Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поскупљује путарина: Ниш-Београд преко 800 динара

rssBookmark and Share

Ниш 15.11.2016. Новости

Предузеће Путеви Србије добиће до краја новембра, а најкасније у децембру, одобрење Владе Србије за поскупљење путарине за десет одсто.

Поскупљује путарина: Ниш-Београд преко 800 динара

"Вечерње новости" пишу да ће за вожњу од Београда до Ниша уместо 730 динара возачи морати да издвоје око 800 динара. Путовање од Београда до хрватске границе коштаће 375 уместо 340 динара, док ће цена путарине од Београда до Новог Сада бити 210 динара.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је изјавила да ће путарина поскупети врло брзо, можда чак и до краја месеца и то за 10 одсто, колико су Путеви Србије тражили.

Путеви Србије су још у јануару послали захтев Влади Србије са конкретним предлогом за кориговање цена и планом да од 1. фебруара коришћење путева поскупи, али су тада одбијени.

Цене коришћења ауто-путева нису мењане од фебруара 2008. године, иако ово предузеће годинама тражи скупљу вожњу ауто-путем.

У међувремену су, како наводе у Министарству саобраћаја, расле цене материјала, енергената и опреме који се користе за одржавање ауто-путева и осталих саобраћајница.

Коментара: 0


#   Ниш   Београд   Путеви Србије   поскупљење   ауто-пут   путарина   Зорана Михајловић   Вечерње новости
@


 


[ Додај коментар ]