Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kantar: Policija mi se divljački sveti

rssBookmark and Share

Vranje 17.08.2014. OK Radio

Preduzeću „Colosseum game“ iz Vranja, čiji je vlasnik Dejan Nikolić Kantar, policija je ovog i prethodnog vikenda oduzela najmanje 150 aparata za kockanje.

Dejan Nikolić Kantar
Dejan Nikolić Kantar

Nikolić je postao srpski poznat kada je prošlog meseca na njega izvršen atentat, kada je u njegov automobil postavljena bomba. On je jedva preživeo napad, amputirana mu je noga, i trenutno je na bolničkom lečenju u Beogradu.

Sa druge strane, posle posete ministra Nebojše Stefanovića Vranju, krenula je ospežna akcija policije na kontroli rada južnosrpskiih kockarnica, a „Colosseum game“ najveća je žrtva aktuelne racije.

Tim povodom ovo preduzeće izdalo je saopštenje koje je potpisao Dejan Nikolić, u kome se ponašanje policije prema njemu i njegovoj firmi ocenjuje kao „divljački čin osvete“ tokom koje je usledila plenidba legalne imovine, „ovaj put gotovo neograničena“.

Upravo načelnik Velinović, očito nezadovoljan ishodom pokušaja mog ubistva, i u trenutku kada se borim za život, predvodi racije i oduzima legalne aparate iz legalnih objekata.

Još odavno mi je obećao da će mi oduzeti pravo da se bavim organizovanjem igara na sreću, očito sa željom da pripremi teren za svoje ljude, a sada sve to bezobzirno sprovodi u delo, ne hajući za zakon i pravila, ne hajući za ishod prethodnih zaplena, jer upravo ovih dana je doneto rešenje da mi se vrati oprema koju je ranije pokrao smeštajući me neopravdano u pritvor - objašnjava u saopštenju Nikolić.

On ističe da ostaje pri ranijoj ponudi da sa Velinovićem zajedno izađe na javno poligrafsko ispitivanje, „da se najzad vidi ko laže, ili bar da se nasluti zbog čega sam nezasluženo proveo pet i po meseci u pritvoru“.

- Ja se bavim legalnim poslom, koji je zakonom zaštićen, uredno plaćam porez, a on iznosi oko dva miliona dinara mesečno, a ovakvim ponašanjem, oduzimanjem automata koji su fiskalizovani i onih za koje je unapred plaćen trogodišnji porez,  nanosi se šteta i državi i meni i svima koje zapošljavam.

Na kraju, da li Velinović išta radi na istrazi pokušaja ubistva ili sve to koristi da obezbedi svoje lične interese?

Kada jednog dana izađem iz bolnice, hoće li mi on i dalje garantovati bezbednost? - pita se na kraju saopštenja Dejan Nikolić Kantar.  
 
 


#   Vranje   kladionice   plenidba   Dejan Nikolić Kantar  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima