Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Želiš u WC - snađi se

rssBookmark and Share

03.08.2014. B92

Niška tvrđava će verovatno i ovog leta dočekati gradske festivale bez javnog toaleta na mestu događaja. Prolaz ispod mosta ili parkovi sve češće su zamena za toalet

Niš: Želiš u WC - snađi se

Upravo iz tog razloga je Komunalna policija apleovala na nadležne da vrate javne toalete u pristojno stanje.

Smetlište u Tvrđavi, napušteni splav na Nišavi, česma kao kanta za đubre na keju, samo su neki od prizora gradskog jezgra nekada industrijskog centra.

Ukoliko glumci, muzičari, turisti ili građani požele do toaleta u Tvrđavi, i ovog leta naići će na neprijatan prizor. 

Dobijena je saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika i izabran je izvođač radova, kažu Direkciji za izgradnju grada. Ipak, male su šanse da rekonstrukcija uskoro bude završena. 

Crvene vrpce u ovom slučaju ne najavljuju svečano otvaranje. Toalet na drugoj lokaciji u užem centru grada, čija je izgradnja u javnosti predstavljena kao veliki poduhvat, takođe nije u funkciji. 

Da problem nije samo u gradskim institucijama, pokazuje ružna navika građana da vrše nuždu na keju u centru Niša, iako preko reke postoji javni toalet. 

Stanje stvari u gradu simbolično oslikava i napušteni splav na Nišavi, koji godinama ne radi. Više puta pokrenuta inicijativa da se ukloni, do danas nije dala nikakve rezultate.

 

Komentara: 0


#   policija   tvrđava   toalet   komunalna policija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima