Južna Srbija Info

Ovo je policajac heroj iz Pirota: Spasao život majci tri deteta!

rssBookmark and Share

Pirot 30.04.2014. Kurir

Devojka V. S. (21) iz Negotina, inače majka trojice maloletnih dečaka, imala je teško detinjstvo, a kad se zaljubila u momka iz Pirota, ona je tog mladića poistovetila sa svojim roditeljima.

Ovo je policajac heroj iz Pirota: Spasao život majci tri deteta!

Zato se toliko vezala za njega i zato je htela da se ubije kad je između njih došlo do ljubavnih nesuglasica. Dva sata sam pregovarao s njom i pokušavao da je ubedim da se ne ubije i na kraju sam, hvala bogu, u tome i uspeo.

Ovo je juče ispričao Nenad Cvetković, inspektor Policijske uprave Pirot, koji je preksinoć uspeo da odvrati V. S. iz Negotina da presudi sebi skokom s mosta u nabujalu Nišavu.

Policija je dojavu o devojci koja pokušava da skoči s mosta dobila u ponedeljak oko 19 sati, posle čega je inspektor Cvetković upućen na mesto događaja.

Prelomni trenutak

- Sve je teklo po planu, ali u jednom trenutku, posle sat vremena pregovora, neko od građana je fotografisao blicem, čuli su se aplauzi i sve to je uticalo veoma nepovoljno na devojku, koja se vratila na spoljnu stranu mosta, a ja sam opet bio na početku priče! Ipak, uspeo sam da vratim njeno poverenje i nastavim pregovore, u koje sam uključio i njenog dečka. Mislim da je prelomni trenutka bio kad sam joj rekao da je ona majka troje maloletne dece, da je puno dala državi i da ne treba da ostavi trojicu dečaka bez majke, da to nije vredno jedne nesrećne ljubavi - kaže inspektor Cvetković.
On dodaje da je u karijeri imao različitih situacija.

Bogato iskustvo

- Imao sam situaciju da je žena pokušala da skoči s mosta, potom pokušaj skakanja s višespratnice, treći je bio pokušaj paljenja benzinom i ovaj četvrti put, kad je devojka htela da skoči - kaže ovaj inspektor.

Cvetković je član Pregovaračkog tima MUP Srbije, a zbog odličnih rezultata u radu, ministar policije ga je pre nekoliko godina nagradio.

Komentara: 0


#   Pirot   policija   ubistvo   Nenad Cvetković   samoubistvo   heroj   inspektori   pokušaj paljenja
@


 


[ Dodaj komentar ]