Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Više od 10000 građana na protestu "Beograd NIJE MALI"

Bookmark and Share

Beograd 13.07.2016. Južna Srbija Info

Večeras je više od 10000 građana na protestu "Beograd NIJE MALI" zahtevalo ostavke i odgovornost nadležnih za rušenje objekata i maltretiranje, vezivanje i ograničavanje slobode građana u Savamali, kao i za nereagovanje policije.

Više od 10000 građana na protestu "Beograd NIJE MALI"

Protestnom šetnjom od Skupštine grada do Hercegovačke ulice ukazali su na tragove zločina koji je osmišljen i započet pre dve godine. Na ovom mestu su izaslanici nacionalne vlasti potpisali kriminalan ugovor o projektu “Beograd na vodi”.

Na skupu je tražena ostavka, Siniše Malog, gradonačelnika Beograda i ministra policije Nebojše Stefanovića..

Takođe tražene su ostavke, Nikole Nikodijevića, predsednika Skupštine grada Beograda, Nebojše Stefanovića,ministra unutrašnjih poslova RS, Vladimira Rebića, v.d. direktora Policije Srbije, kao i Nikole Ristića, načelnika Komunale policije Beograda.

Ovo je samo prvi korak ka krivičnom procesuiranju organizatora, počinioca i saradnika u zločinu, i zaustavljanju ekonomskog i urbanističkog nasilja nad građanima.

Na skupu su govorili Srbijanka Turajlić, profesor Elektrotehničkog fakulteta u penziji, Srđan Keča, režiser, a ispred Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Ksenija Radovanović i Dobrica Veselinović. 

 

Komentara: 0


#   Beograd   MUP RS   Nebojša Stefanović   protest   Beograd na vodi   komunalna policija   Siniša Mali   Ne da(vi)mo Beograd     Srbijanka Turajlić
@nesastefanovic @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}