Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradonačelnik Perišić: Stižu investitori i bolji dani za Niš

rssBookmark and Share

Niš 01.01.2016. Belami portal, Južna Srbija Info

Ekonomsko devastiranje Niša je proces koji je počeo davno i za koji se, iskreno, nadam da je zaustavljen. Postoje jasni znaci oporavka u ekonomiji grada Niša, ali taj oporavak mora biti podržan i od Republike.

Foto: Belami
Foto: Belami

Tu pomoć imam, pa se nadam da će građani Niša vrlo brzo i videti rezultate oporvaka. Uveliko traje izgradnja druge i treće faze fabrike “Džonson elektrik” koji će postati najevći privatni poslodavac u Srbiji.

Ovih dana je jedan turski investitor kupio niško preduzeće u stečaju – EI Čegar. Kupac je iz oblasti tekstilne industrije i zaposliće do 2000 ljudi. To je dobra vest za narednu godinu. “Džonson” bi trebalo da zaposli još 2 400 ljudi i to je početak oporavka koji mora da bude prepoznat kao proces koji traje.

Ja sam posvećen tom zadatku, imam podršku Vlade u tome i nastaviću da intezivno radim na tom polju, obećava gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

Da li se pribojavate nastupajuće godine, upravo, zbog zakona kojih morate da se pridržavate, ali i potpuno neizvesene finansijske situacije koja nameće delovanje u izmenjenim okolnistima?

- Dosta toga se može uraditi i rešiti, ali uz neke intervencije republičkog nivoa. Ne očekujem da će predstojeća godina biti teža od ove, ona je izborna godina i, na žalost, mnogo toga što radim ja i ova gradska vlast se vidi kao neka izborna priča.

Jednu stvar ne smemo zaboraviti-valjda svi ovom gradu želimo dobro. U svojim političkim nastupima, uvek, sam akcenat stavljao na to. Međutim, gledajući neke nastupe na Skupštini grada, teško mi je da se otmem utisku da postoji i parola “što gore-to bolje”.

U mom životu i radu to nikad nije bio princip i ja ću se uvek boriti da kvalitet i rad pobedi.

Komentara: 0


#   Niš   investicije   Zoran Perišić   Džonson elektrik   intervju   Belami RTV   standard   gradska vlast   EI Čegar
@ProfdrPerisic @belamiportal @


 


[ Dodaj komentar ]