Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Muzeji za 10" od 13. do 19. maja u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 11.05.2019. Južna Srbija Info

Manifestacija ,,Muzeji za 10’’ peti put po redu, održava se od 13. do 19. maja i obuhvatiće obeležavanje Međunarodnog dana muzeja, Evropske noći muzeja i Nacionalne nedelje muzeja. Svake godine najveća nacionalna muzejska inicijativa, privuče oko 200.000 posetilaca

"Muzeji za 10" od 13. do 19. maja u Vranju

Tokom sedam dana programa u 46 gradova Srbije, 76 muzeja i srodnih institucija kulture na 120 lokacija priprema brojne sadržaje.

U Vranju će posetioci u okviru manifestacije besplatno moći da posete Muzej kuću ''Bora Stankovića'' i razgledaju stalnu postavku, zvanično otvorenu nakon rekonstrukcije, 6. novembra 2018. godine. Takođe, u Galeriji Narodnog muzeja biće dve postavke. Izložba crteža i slika Dragana Stojanovića Šutila, akademskog slikara iz Vranja i izložba slika iz poklon – legata Zorana Stošića Vranjskog, Vranjanca koji već godinama radi i stvara u Somboru.

U okviru pratećeg programa manifestacije, 16. maja u istom prostoru od 19 i 30, biće promovisana monografija ,,U prostranstvu slike'' Zorana Stošića Vranjskog, autora Save Stepanova, istoričara umetnosti i likovnog kritičara iz Novog Sada.

Manifestacija se održava pod sloganom "Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije", a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.


#   Vranje   Bora Stanković   Narodni muzej Vranje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima