Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški kulturni centar posle pet godina ponovo na Beogradskom sajmu knjiga

rssBookmark and Share

Beograd 26.10.2017. Južna Srbija Info

Niški kulturni centar posle pet godina ponovo prezentuje svoju izdavačku delatnost na 62. Beogradskom sajmu knjiga.

Niški kulturni centar posle pet godina ponovo na Beogradskom sajmu knjiga

Prvih dana sajma izdanja za koja vlada najveća pažnja beogradske čitalačke publike su filmska izdanja NKC-a i prva dva toma Sabranih dela Branka Miljkovića, koja obuhvataju celokupnu poeziju velikog niškog i srpskog pesnika. Sva nova i veći deo izdanja iz prethodnih godina, kao i časopisi  „Gradina“ i „Filaž“ izloženi  su na štandu NKC-a u Galeriji Hale 1, uz specijalne sajamske cene.

V.d.direktora NKC-a Srđan Savić kaže o nastupu NKC-a:

"Od izuzetnog je značaja da se kao izdavač pojavimo na Beogradskom sajmu i prezentujemo naša izdanja, jer se u javnosti godinama kreira utisak da ne postojite, ako vas nema na Beogradskom sajmu knjiga. A pošto je NKC jedan od respektabilnijih izdavača juga Srbije bilo bi zaista nedopustivo da se nismo pojavili na najvećoj sajamskoj manifestaciji na ovom prostoru. Na našem štandu se mogu pronaći i izdanja drugih, manjih izdavača iz Niša, kao i neka samostalna izdanja. NKC je osetio obavezu da izađe u susret našim sugrađanima koji čine iskorake u sferi niškog izdavaštva, kako bismo pokazali da NKC nije jedini izdavač u Nišu...“

Nastup NKC na sajmu knjiga u Beogradu je istovremeno i prilika za promociju i uspostavljanje novih književnih, izdavačkih i knjižarskih kontakata za potrebe predstojećeg, 54.Niškog sajma knjiga, koji će se održati krajem novembra u hali „Čair“.

 


#   Beograd   Srđan Savić   Sajam knjiga   Niški kulturni centar   izdavaštvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima