Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rok momenti u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 20.09.2014. RTS

U Vranju je otvorena izložba koncertnih fotografija "Rok momenti 2014". Šestoro autora predstavilo se sa stotinu fotografija velikog formata i Galeriji Narodnog muzeja.

Rok momenti u Vranju

Od učesnika do svedoka - izložba predstavlja fotodokumentaciju sa rok koncerata šest fotografa, pripadnika tri generacije.

"Fotografije su impresivne, svako ima svoj pristup u tehnici, u fotografisanju, tako da ima različitosti u gledanju rok fotografija, u samom prikazivanju. Ali je srž stejdž", kaže Raša Milojević.

Nastale su u poslednjih desetak godina, na koncertima i festivalima širom Srbije i regiona.

"Počela je 2006., 2007. godine, obišlo ceo region. Pravili smo pauzu tri godine i rešili da napravimo samo stalnu izložbu-svako od nas, i ovo je šesta izložba u tom serijalu", kaže Stanislav Milojković.

"Meni je bilo najinteresantnije fotkati "Pearl jam" u Trstu, to mi je draga galerija. Volim da fotkam i velike festivalske prostore i klubove, ne pravim razliku. Nekada mi je izazovnije da fotkam u klubu, jer mi tada treba veće svetlo za bolji kadar", kaže Nemanja Đorđević.

Posle Beograda, Knjaževca, Zaječara i Bora, fotografije su predstavljene u Vranju. Cilj je da se podstiče, razvija i afirmiše rokenrol kultura i rok fotografija.


#   Vranje   izložba   rok muzika   Nemanja Đorđević   Stanislav Milojković   fotografije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima