Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Apel za skupljanje krvi za pomoć povređenoj Teodori

rssBookmark and Share

Grejač 10.11.2020. Aleksinac.Net

Pozivamo sve dobrovoljne davaoce krvi da se prijave za humanitarnu akciju koju organizujemo u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi.

Apel za skupljanje krvi za pomoć povređenoj Teodori

U selu Grejaču juče oko 15 časova se dogodila saobraćajna nezgoda gde je autobus udario devojčicu 6 razreda koja je tom prilikom zadobila teške telesne povrede opasne po život.

Devojčica Teodora Mladenović je operisana u bolnici u Nišu, gde je primila 16 boca krvi ali je i dalje u komi. Operacije su trajale više od osam sati neprekidno.

Nakon nezgode, a povodom zbrinjavanja povređene učenice oglasili su se humanitarni aktivisti, konkretno klub dobrovoljnih davaoca krvi iz Aleksinca. Prenosimo njihov apel

Poštovani humanitarci - dobrovoljni davaoci krvi i plemeniti ljudi

Jedanaestogodišnja Teodora Mladenović učenica 5. razreda osnovne škole u grejaču teško je povređena u saobraćajnoj nesreći kada je udario i teško povredio autobus koji prevozi zaposlene radnike firme "Jura".

Teško povređena Teodora sa višestrukim prelomima hitno je operisana u dečjoj hirurškoj klinici u niši i po rečima oca Ivice trajala je više od 11 sati. Zahvaljujući požrtvovanosti i visokoj profesionalnosti i stručnosti hirurških timova mala Teodora je izvučena iz čeljusti smrti.

Njena borba za život traje i nastavlja se iz dana u dan i za spas je u ovom trenutku potrebna krv nulte grupe negativni rezus faktor. Krv se može dati u zavodu za transfuziju krvi u nišu svakog dana.

Velika akcija kluba DDK „Humano srce“ za malu Teodoru teško povređenu u saobraćajnoj nesreći.

Pozivamo sve dobrovoljne davaoce krvi da se prijave za humanitarnu akciju koju organizujemo u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi.

Aleksinac.Net

Komentara: 0


#   saobraćajna nezgoda   ddk   Grejač   Teodora Mladenović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima