Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Idejno rešenje za etno-kompleks u vranjskom naselju Tulbe

rssBookmark and Share

Vranje 19.09.2018. Južna Srbija Info

Gradska uprava Grada Vranja raspisala je Konkurs za izradu idejnog urbanističko – arhitektonskog rešenja etno kompleksa u naselju Tulbe u Vranju.

Idejno rešenje za etno-kompleks u vranjskom naselju Tulbe

Konkurs je prema pravu na učestvovanje otvoreni, a pravo učešća imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica, bez obzira na njihovu teritorijalnu pripadnost, koja ispunjavaju uslove konkursa.

Predmet konkursa je izrada idejnog urbanističko-arhitektonskog rešenja etno kompleksa u naselju Tulbe u Vranju. Cilj konkursa je da se za jedan dragoceni, najstariji prostor u užem delu grada, u neposrednoj blizini crkve Sv.Petka, crkve Sv. Nikola i „Belog mosta“, koji predstavljaju spomenike kulture, dobiju nadahnuta i raznovrsna idejna rešenja kojima treba da se istakne prepoznatljivost Starog Vranja i dela Bore Stankovića i definiše prostorna organizacija i uređenje.

Konkursno rešenje podrazumeva, pre svega, formiranje novog ambijenta koje korespondira sa okruženjem i predstavlja novo težište u prostoru.

Predložena projektantska i programska rešenja osim što moraju biti primerena značaju prostorne pozicije lokacije u kontekstu povezivanja sa okruženjem, utemeljena na vrednovanju postojećih prirodnih i funkcionalnih značenja ovog prostora, moraju zadovoljiti i kriterijume zasnovane na ekonomskoj vrednosti lokacije kao najbolje ponude za buduću novu urbanu gradsku celinu.

Rok za predaju konkursnog rada je 1.11.2018. godine do 12 časova.

Konkurs
Poziv

Komentara: 0


#   Vranje   Bora Stanković   rekonstrukcija  konkurs  Beli most  etno  naselje Tulbe
@


 


[ Dodaj komentar ]