Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nakon sastanka u Nišavskom okrugu, "Niš ekspres" smanjuje cenu za učenike i radnike

rssBookmark and Share

Niš 04.11.2019. Južna Srbija Info

Razgovaralo se o mreži autobuskih linija, mogućnosti smanjenja cena karata, subvencionisanom prevozu.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Danas je, na na inicijativu načelnice Nišavskog upravnog okruga Dragane Sotirovski, održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnici svih jedinica lokalnih samouprava Okruga i predstavnici „Niš ekspresa“ Niš, a.d., kako bi pomogli u rešavanju problema u vezi sa autobuskim prevozom na teritoriji Nišavskog upravnog okruga.

Dogovoreno je da "Niš ekspres" a.d. smanji cenu mesečnih kartica za učenike i radnike do kraja naredne godine, a da u međuvremenu pomogne opštinama da naprave takozvanu mrežu linija koje će podrazumevati teritorijalnu pokrivenost autobuskim prevozom, kao i finansijsku podršku.

"Gotovo sve lokalne samouprave u našem okrugu pripadaju devastiranim područjima i u svojim budžetima nemaju dovoljno para za subvencionisanje prevoza, odnosno za pokretanje javno-privatnog partnerstva, pa će biti neophodna pomoć države.  

Rešavanje javnog prevoza u opštinama Nišavskog okruga je veoma važno pitanje, kako bi svaki građanin imao mogućnost prevoza do centra opštine kojoj pripada", naglasila je Sotirovski.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Niš ekspres   Nišavski upravni okrug
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima