Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Majstor bodibildinga puni vitrine sa zlatom

rssBookmark and Share

Leskovac 05.11.2014. Jugmedia

Student Jovan Milošević (22) iz Leskovca osvojio je šest zlatnih pehara i dve srebrne medalje na sedam međunarodnih takmičenja, održanih u poslednjih mesec dana u Srbiji i Bosni.

Majstor bodibildinga puni vitrine sa zlatom

„Ovakav uspeh za kratko vreme niko do sada nije postigao. Obično se spremamo za jedno do dva takmičenja u toku godine, a ja sam se odlučio na drastičan potez po moje telo kako bi se kvalifikao za predstojeće važno takmičenje 8. novembra u Beču“, kaže Milošević za Jugmediu.

jovan milosevic-bidibilding1Bodibilding trenira pet godina, a takmiči se godinu i po dana. Najveći uspeh zabeležio jejovan nikolic - bodibilding prošle godine kada je postao vice šampion Srbije i osvojio licencu za trenera fitnesa, bodifitnesa, aeorobika i personalnog trenera.

„Jedini sam u Leskovcu sa takvom licencom“, kaže.

Njegov put u Austriju je, međutim, neizvestan. „Nema donatora koji bi izdvojio 300 evra, koliko košta put, smeštaj i boja za telo, a od lokalne samouprave nisam ni tražio pomoć jer su me pre mesec dana već odbili. Dobio sam, zapravo, odgovor da im se više ne obraćam“, kaže mladić.

Bodibliding je zahtevan i veoma skup sport.

„Velika su odricanja i živi se na specifičan način, programirano i disciplinovano. Pripreme za jedno takmičenje koštaju po nekoliko hiljada evra, koji se utroše za specijlanu hranu, suplemente, boju za telu, a tu su i troškovi putovanja“, objašnjava.

Jovan Milošević je student mšinstva. Živi sa majkom, od njene skromne porodične penzije.


#   Leskovac   Jovan Milošević   bodibilding   medalje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima